Demokrat Parti Eskişehir İl başkanı Fevzi Yalçın,  gerçekleştirilen Pazar toplantısında genel seçim sonuçları değerlendirmesini yaptı.

7 haziran Pazar günü gerçekleştirilen seçimin ardından gelişen olaylar hakkında bir değerlendirmede bulunan il başkanı Fevzi Yalçın, Koalisyon Hükümetinin bir an önce kurulması gerektiğini söyledi.Türkiye’nin bir tuzağa düşürüldüğüne dikkat çeken İl başkanı Yalçın ,bu tuzağın sorumlusunun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti.

  Seçimlerin hemen ardından ülke de olmadık gelişmelerin yaşandığın ifade eden Demokrat Parti il başkanı Fevzi Yalçın, “Meclise giren siyasi patiler olağan dışı davranışlar sergiliyor.Mevcut siyasi parti iktidardan indirildi.Halkımız bu partiye tek başına iktidar olma görevini bu kez vermedi.Sandıktan uzlaşma çıktı.Uzlaşmaya ülkenin ne kadar ihtiyaç duyduğu gösterildi.Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesi yaptığı mitinglere şimdide sarayında iftar yemekleri düzenleyerek yeni bir süreci daha başlatıyor.Cumhurbaşkanı her kes adına konuşarak,erken seçim diyerek herkesi baskı altına almaya çalışıyor” dedi.

Meclise giren siyasi partileri de anlamakta zorlandıklarını belirten Yalçın, “Türkiye’nin bir an önce hükümete ihtiyacı var.Ülkemizde bir an önce alınması gereken çok önemli kararlar bulunuyor.Türkiye’ nin geleceği yönünden uzlaşılarak hükümet kurulmalıdır. Yeni bir seçimde Türkiye’nin sorunlarına çözüm getirebilmek için talibiz” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim