Ak Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar, Akışkan Otel’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, 7 Haziran seçimleri için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Göreve geldikleri günden itibaren çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar, “Eskişehir'deki yapmış olduğumuz çalışmaları sizlerle paylaştık. Bildiğiniz gibi ben Eskişehir’de milli eğitim müdürlüğü yaptım. Daha sonra siyasi hayata atıldım. Gerçekten siyasetle bürokrasi çok farklı yapıda olan yerler. Ak Parti gerçekten çok yoğun bir çalışma ortamı olan parti. İktidarın vermiş olduğu gayretten dolayı sanıyorum, gerek anketler olsun gerekse diğer çalışmalarımız olsun severek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

TEPEBAŞI BÖLGESİNDE 114 OKULDA OY KULLANILACAK

7 Haziran seçimleri ile ilgili Eskişehir’de tüm ilçelerdeki kongre süreçlerini tamamladıklarını belirten İlçe Başkanı Dindar, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları ile ilgili çalışmalarında bitirdikten sonra seçim startını vereceklerini söyledi. Ak Parti’de seçim çalışmalarının çok itinalı bir şekilde takip edildiğini ifade eden Dindar, “Sandıklarla ilgili çalışmalarımız vardı, tüm mahalle temsilciliklerimiz ile beraber sandık yönetim kurulu çalışmalarımızın tamamlamasını bitirdik. Bunlarla ilgili toplantılarımızı yaptık” dedi.

Tepebaşı bölgesinde 114 okulda oy kullanılacağını açıklayan Dindar, “7 Nisan’da adayların kesinleşmesiyle birlikte de artık sahaya inmeye başlayacağız. Zaten bizler sahada varız. Diğer partiler aday seçimleri ve tanıtımlarını yaparken bizler Eskişehir'de çalışmalarımızı tamamladık” diye kaydetti.

“ESKİŞEHİR’DE ÇALINMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ”

7 Nisan’da genel merkez tarafından 6 kişilik liste hazırlandığında 8 Nisan’da tamamen sahaya ineceklerini dile getiren Ertuğrul Dindar, “Seçim koordinasyonundaki arkadaşlarımızla programlarımızı hazırlayıp 60 gün boyunca Eskişehir’de çalınmadık kapı bırakmayacağız. 8 Haziran günü de Türkiye’de Ak Parti iktidarıyla, Eskişehir’de mevcut yapımızı koruyarak Ak Parti yine ezici bir çoğunlukla kendini gösterecek” dedi.

“YAPILAN HİZMETLER YETERLİ DEĞİL”

Geçen haftalarda Eskişehir’de yaşanan köpek faciasına da değinen İlçe Başkanı Dindar, “Bu konuda ne kadar hassas olduğumuzu biliyorsunuz. Yapılan hizmetleri yeterli olarak görmüyoruz. Yapılan barınakların hem Büyükşehir Belediyesi’nde hem de alt belediyelerde biraz daha donanımlı olmasını sokaklarda bu tür facialarla karşılaşılmamasını, sürekli olarak bunların kontrol altında tutulmasından yanayız. Ama maalesef basında buna çok fazla yer verilmediğini görüyorum” ifadelerini kullandı.

BELEDİYELERİN ASIL GÖREVLERİ AKSATILMAMALI

Tepebaşı Bölgesi’ndeki bazı yerlere gerekli hizmetin belediyeler tarafından verilemediğini, temizlikte, alt yapı çalışmaları da gerekli desteğin görülmediğini kamuoyu ile paylaşmak istediğini söyleyen Dindar, “Toplantı için gittiğimiz her mahallemizde bu sıkıntılar ısrarla bize söyleniyor. Bu konuda Tepebaşı Belediyemizi ve bizim dışımızdaki diğer belediyeleri bilgilendirmek istiyoruz. Geçen hafta Eskişehir’de gerçekten güzel bir etkinlik oldu. Bunların da mutlaka yapılması gerekiyor ama belediyelerin asli olan görevlerinin aksatılmadan yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Eskişehir İş Adamları Derneği 'nin (ELİT) Mahmudiye Belediyesi ile ortaklaşa yürüteceği barınak projesi ile ilgili diğer belediyelerle de buna benzer çalışmaların olup olmayacağı sorusunu yanıtlayan Dindar, “Bütün belediyelerin bu tür canlı varlıkların barınabilmesi konusunda, daha sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

TÜRK DÜNYASI BAŞKENTLİĞİ ESKİŞEHİR'E KAZANDIRDIK

Nabi Avcı'nın Eskişehir’den milletvekili aday adaylığı konusuna da değinen Ertuğrul Dindar, “Nabi hocamızın bakan olduktan sonra da Eskişehir için çalışmaları devam etti ve Türk Dünyası Başkentliği Eskişehir'e kazandırıldı. 2050 yılına kadar Eskişehir'de hiçbir semtin okula ihtiyacı olmayacağı, bütün çocuklarımızın daha iyi koşullarda, daha sağlıklı eğitim almaları için bütün fiziki çalışmalar sağlanıyor. Yapılan çalışmalar hiçbir şekilde azımsanamaz” ifadelerini kullandı.

TEPEBAŞI BELEDİYESİ SINIFTA KALDI

Son olarak belediyelerin çalışmalarını eleştiren İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar, Meteorolojinin ısrarla duyurmasına rağmen kış aylarında belediyelerin sınıfta kaldığını söyleyerek, “O günlerde Eskişehir’de bir felaketle karşı karşıya kaldık. Hastalar günlük tedavilerine gidemediler. Tepebaşı Belediyesi de bu konuda sınıfta kaldı” dedi. Başkan Dindar yine kamulaştırılması gereken bazı alanların kamulaştırılamadığı ile ilgili sıkıntıların yaşandığını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim