2017 yılı için geçerli olacak asgari ücretin 1404 TL olarak belirlenmesini değerlendiren Emek Partisi İl Sekreteri Yahya Kaya, işçiye sefalet zammını patronlar ve hükümet beraber belirlediğini öne sürdü.
Bu artışın tümden milyonlarca işçiyi ve emekçiyi yoksulluğa ve açlığa ittiğini belirten Kaya, “Başbakan ve tüm hükümet yetkilileri ekonomik olarak büyüyen Türkiye’den bahsediyorlar. Büyüyen ekonomiden işçiler ve emekçilere pay düşmüyor. Sıra işçilere gelince, ekonomik dengeleri bozulur diyerek ekonomik taleplerin önü kesiliyor” dedi.
Bu koşullarda 1404 TL ile yaşamanın mümkün olmadığını vurgulayan Emek Partisi İl Sekreteri Yahya Kaya, “Zorunlu BES uygulumasıyla yapılan 104 TL artış da geri alınacaktır. Hükümet bir kez daha işçileri açlığa ve sefalete sürüklemiştir. İşçiler asgari ücretin tarafı olmadığı koşullarda, masada yer almadığı ve orayı zorlayacak mücadeleyi ortaya koymadığı koşullarda asgari ücret hep tek taraflı belirlenecektir. Bu durumu değiştirecek olan ise işçilerin birliği ve örgütlü mücadelesi ve kendi sınıf siyasetini yaparak devlet yönetiminde söz sahibi olmasıdır” diye konuştu.
 
 
 
Editör: TE Bilişim