4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle açıklama yapan Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, dünya tarihinin en büyük maden kazası Soma’nın kara bir leke olarak hala karşımızda durduğunu söyledi.
Madenlerde patronların aşırı kar hırsları yüzyünden binlerce maden işçinin iş cinayetlerinden kaybettiğini belirten Öge, “Siyasal iktidarın temsilcilerine göre bul ölümler ‘kader’, ‘fıtrat’ veya ‘tadkidi ilahi’ olarak geçiştiriliyorlar. Hükümet ve ona bağlı kurumlar ya hiçbir tedbir almıyor ya da gerektiği gibi denitim yapmıyor. Hükümet; ‘İşçi sağlığı ve iş güvenliği’ yasasını uygulamaya koymayı patronların istekleri doğrultusunda devamlı erteliyor. 15 yıllık AKP iktidarı döneminde iş cinayetlerinde ölenlerin sayısı 20 bine yaklaştı” dedi.
Sorumluların bulunmadığı gibi hala hiçbir tedbir alınmadığını öne süren  Öge, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yasasınını uygulamaya konulmasını istedi.
Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, asgari ücret komisyon toplantılarının başlanacağını hatırlatarak AKP Hükümeti’nin niçin ‘asgari ücret’ için emeklilerin açlık sınırının altında yaşamayacağı bir ücret ve ‘ikramiye hakkı’ için referandum yapmadığını sordu?
 
 
 
Editör: TE Bilişim