Başbakan Binali Yıldırım’ın köy muhtarları ile il ve ilçe müftülerinin de evlendirme işlemleri yapabileceğini açıklamasınıüzerine CHP PM Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer konuyla ilgili endişelerini bildirdi.
 
Muhtarlara ve müftülere teslim edilecek bu görevin kötüye kullanılmayacağına ne kadar güvenebilecekleri konusunda endişelerinin olduğunu dile getiren Usluer, haberi duyar duymaz ilk aklına gelenin çocuk gelinler olduğunu söyledi.  AKP’nin eğitim sisteminde olduğu gibi evlilik kurumu üzerinde de gerici, arkaik  uygulamaları dolayısıyla çocuk gelinlerin sayısında artış olacağı konusunda büyük endişe duyduğunu belirten Usluer, “Cumhuriyetin bizlere verdiği bu kazanılmış hakları geri almakla cumhuriyeti yok sayacaklarını mı sanıyorlar! Kadınların bu ülkede ödedikleri ve hala AKP politikaları yüzünden ödemeye devam ettikleri bedeller yetmedi mi? Neden sürekli bir dikiz aynasına bakma hali var bu insanlarda? Geleceğimizi, gencecik kız çocuklarımızı tecavüzcüsüyle evlenmek zorunda bırakan, çocuk yaşta evliliği cazip gösteren, okullarında çocuklarımıza taciz, tecavüz eden bu zihniyete nasıl güvenip de bu görevlendirmeyi kabul edelim? Bu uygulamanın bir sonraki adımı evlilik yaşını düşürmek midir merak ediyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bütün icraatlarıyla çocukları evliliğe özendirdiğini ve 15 yaş altı çocukların da evlenebilmesinin yollarını aradıklarına şahit olduk, dolayısıyla kaygılarımızda  haklıyız” dedi.

EVLENMEK İSTEYİP DE NİKAH MEMURU BULAMAYAN MI VAR?

Memleketin tüm kadınlarına seslenen Usluer şunları söyledi: Bu uygulama yasalarla kontrol edilirse düşünülebilirdi belki fakat burada AKP’ye güvenmek mümkün değil. Yarın bir torba yasa çıkar, evlilik şartları değiştirilir. Başbakan, Cumhurbaşkanının ayağını kaldırdığı yere basıp, muhtarlara ve müftülere jest yaptığını sanıyor ve bir de bu uygulamanın sözüm ona kolaylık getireceğini savunuyor. Neye kolaylık getiriyorsun? Bu memlekette evlenmek isteyip de nikah memuru bulamayan mı var? Şunu da düşünmeden edemedim, muhtarlar ve müftüler bu uygulamadan maddi olarak kar elde edecekler mi? Eğer öyle olursa Erdoğan’ın muhtarlarımızı satın almak için başka bir hamlesi midir bu?  Toplumun tüm kesimleri birlik olmalıyız. Çocuklarımıza, kızlarımıza sahip çıkalım ve bu keyfi ve gerici uygulamanın önüne geçelim.”
Editör: TE Bilişim