2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak olan yeni müfredatın 1., 5. Ve 9. Sınıflardan itibaren uygulanmaya başlanacağının duyurulduğunu belirten Emek Partisi İl Sekreteri Yahya Kaya, eğitim müfredatında yeralan bilgi, beceri ve değerlerden bilimi ve en temel bilimsel gerçekleri özenle ayıklandığını öne sürdü.

Tüm müfredatını ‘dini’ ve ‘milli’ ögeler yerleştirerek sarıp sarmalamanın eğitim sistemini daha da geriye götürmesinin kaçınılmaz olduğunu belirten Kaya, “Mevcut müfredatta zaten eksik ve yüzeysel olarak öğretilen ‘Hayatın Başlangıcı ve Evrim’ konusu, ideolojik önyargılar nedeniyle siyasal bir müdahale ile lise müfredatından çıkarıldı.  Son günlerde TV ekranlarında tartışmacıların birbirine deve idrarı ikram etmeleri de boşuna değil. Karasal yayın yapan, en bilinen haber kanallarından birinde ‘deve idrarı şifa mıdır?’ tartışmasında, tartışmanın ‘ilaçsa buyur iç!’ noktasına kadar gelmesi bilimden geçmeyen yolun nerelere çıkacağının örneklerini veriyor” dedi.

MEB’nınyeni müfredatı oldu bittiye getirerek, düşünmeyen, sorgulamayan, eleştirmeyen, itiraz etmeyen nesiller yetiştirmek amacıyla hazırlandığını öne süren Kaya şunları söyledi:

“Eğitim sisteminin yeni içeriğiyle okulların eğitim kurumu olmaktan çıkarılıp, öğrencilere ‘itaat’ ve ‘sadakat’ kültürünü aşılayan birer ‘terbiye ve ıslah merkezi’ haline getirilmesi hedefleniyor. Müfredat değişiklikleri, bir anlamıyla “laik eğitim ve laik yaşama” karşı meydan okumanın somut bir yansımadır. Bilimsel eğitim mücadelesini güçlendirmeli, geleceğimizin karartılmasına izin vermemeliyiz.”

                          

Editör: TE Bilişim