Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile İsrail Hükümetinin Mescidi Aksa’da Cuma namazı engellemelerine karşı birlik olunması gerektiğini dile getirdi. Fesih Bingöl İstanbul Yenikapı’da 30 Temmuz’da düzenlenecek olan ‘Büyük Kudüs Mitingi’ne tüm Eskişehirlileri davet etti.

Başkan Bingöl yaptığı açıklamada 70 yıldır İslam coğrafyasında yaşanan ve İsrail’in Siyonist emelleri bulunduğunu ifade ederek, “Bu emellerine ulaşmak için Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayarak köyleri, camileri yakıp yıkmakta, çocuk, genç, kadın ve yaşlı on binlerce Müslüman’ı şehit eden, insani yadımları engelleyen, ambargo koyan İsrail; üç hafta önce mübarek Mescidi Aksa içerisinde ibadet yapan üç Müslümanı şehit eden katil İsrail askerleri ve yönetimi zulümlerine yenisini ekleyerek üç haftadan beri Mescidi Aksa’da Cuma namazını yasaklamıştır” dedi.

Filistinlilerin canları pahasına direndiklerini kaydeden Fesih Bingöl, “Bu direnişe 19-22 Temmuz tarihleri arasında onların arasında bulunarak şahit olduk. Kudüs’te son yaşananlar karşısında ‘himayeci siyaset’ anlayışı ile Filistinlilerle büyük bir dayanışma içinde olan Müslüman ülkeler, İsrail ile olan yakınlaşmaları önceleyerek, ilişkileri geliştirme yönünde büyük adımlar atan Mısır, S. Arabistan ve Körfez ülkeleri, ne yazık ki Filistin konusunda duyarsız hale gelmişlerdir. Artık, Batının neden olduğu ve Kudüs’te ki vahim gidişatla ilgili açmaz ve çıkmazın batının ortaya koymaya çalıştığı çözüm önerileriyle aşılamayacağı gayet sarih bir şekilde bilinmektedir. Merhum Erbakan hocamızın Filistin meselesinin bir coğrafik mesele olmadığını, dini ve imani mesele olduğunu ihtiva eden sözleri gerçeği bugün çok daha iyi anlaşılmaktadır. Müslüman ülkelerin liderlerin harekete geçirmek ancak Türkiye’nin liderliğinde mümkündür. Türkiye eğer 15 yıldan beri farklı mülahazalarla yapmadığı bu çalışmayı bir saat daha geciktirirse İslam ülkeleri ve Ümmet kaybeder ve bunun vebali çok ama çok ağır olur. Siyonist rejim açıkça Kudüs’ün kendilerine ait olduğunu pervasızca ifa etmektedir. Eğer sessiz kalırsak ve gereğini yerine getirmezsek Mescidi Aksamız elimizden çıkar ve müzeye döner. Ümmete emanet olarak bırakılan bu yerlere sahip olmak ve mazlumların sesi olmak için 30 Temmuz saat 17.00’da İstanbul Yenikapı’dayız. Düzenlenen ‘Büyük Kudüs Mitingi’ için eskişehir’den bu Pazar sat 09.00’da Mahmut Sami Ramazanoğlu cami önünden hareket ediyoruz. Bu mitinge tüm Eskişehirli kardeşlerimiz davetlidir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim