Saadet Pardisi Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Ali Köse, yaptığı yazılı açıklamada grevi yasaklanan Kristal İş Sendikası’na üye cam işçilerine destek verdi.

Alın terinin kutsal olduğunu, dinimizde işçi hakkı çok üstün bir noktada olduğunu belirten Köse, “Peygamber Efendimiz (SAV ), işçinin daha alnının teri kurumadan hakkının verilmesi gerektiğini söyler. Gelenek ve göreneklerimizde de, işçinin hakkı yemeye şiddetle karşı çıkılmıştır.  Gerek evrensel hukuk, gerekse de kendi hukukumuz işçi haklarını koruma altına almıştır. Zira maddi bakımdan güçlü işverene kıyasla zayıf olan işçinin korunması hukukun felsefesi gereğidir. Öyle ki, işçinin bir haksızlığa uğraması halinde resmi otoritenin bu mağduriyeti gidermesi, hukuki bir zorunluluktur” dedi.

Son günlerde yaşanan yasaklara bir anlam veremediklerini belirten SP İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Ali Köse şunları söyledi:

“Bakanlar Kurulu bu kez, Şehrimizde ve ülkemizde 7 cam fabrikası bulunan Kristal-iş Sendikası’nın grev kararını daha başlamadan ertelemiştir. Yine “erteleme” adı altında işçinin grev hakkına darbe vurulmuştur. Seçimlerde işçi hakkından dem vurup oy toplayan İktidar, seçimlerden sonra Bakanlar Kurulu Kararları ile işverenden yana olduğu göstermektedir. Bizim bu uygulamalardan çıkardığımız sonuç budur.

Oysa ki, toplu iş sözleşmesinde haklar sağlanamazsa işçiler, “Anayasal hakkı olan grevi” kullanır. Bakanlar Kurulu Kararı ile Grev hakları ertelenen, Kristal iş Sendikası’na bağlı işçiler, sendika kararı ile işyerlerini terk etmeme eylemine başlamışlardır. Saadet partisi olarak biz bu süreçte haksızlığa uğrayan cam işçilerinin, hak arayışı mücadelesinde yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.”

                                                                                                                                       

Editör: TE Bilişim