Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütü tarafından yapılan haftalık pazar toplantılarında ülkede artan terör olaylarına ve Suriye politikasına tepki gösterildi.
CHP İl Başkanı Sinan Özkar,  parti faaliyetleri çerçevesinde dün Odunpazarı Bölgesi mahalle temsilcileriyle buluştuklarını belirterek  mahalle temsilcilerinin yapacakları çalışmaları ve hangi yöntemle izleyeceklerini ve referandum olursa izleyecekleri yol haritasını görüştüklerini  söyledi.
Sürecin hızlı ilerlediğini belirten CHP İl Başkanı Sinan Özkar, “ Türkiye dünyanın hiçbir yerinde olmadığı gibi farklı sorunlar her gün uğraşmak zorunda.Son günlerde en önemli gündem konularından biri Suriye. Hükümet Suriye’de bulunma gerekçemizi açıklamaya çalışıyor. Şimdi ilk söylediklerinden daha farklı şeyler söylüyorlar. İlk söyledikleri Emevi Cami’nde Suriye rejimini yıkıp namaz kılmaktı. Bir başka ülkenin toprak bütünlüğüne işgal aracıyla girip, o yönetimi devirip orada kendi mi yönetecek radikal gruplara mı teslim edecek öyle bir amaç vardı.  Şimdi de diyorlar ki biz Suriye sınırına güvenlikli bölge oluşturmak için girdik.Dün söylediğiniz laf ortada” diye konuştu.
Bunların yansımaları olarak orada onlarca evladımızın katledildiğini kaydeden Özkar, “En son alınan haberlerde  hala hükümetten cevap yok. Biri asker, biri de mit görevlisi olduğu söyleniyor. İki genç çocuğumuzun militanlarca yakılarak öldürülmesi. Hükümete soru önergesi olarak verildi.  Verilen cevap şu. Video erişim sitelerinin yasaklandırılması. Hala ortada bir açıklama yok. Sen eğer devletsen bunu açıklamak zorundasın. O iki evladımız yakıldı mı yakılmadı mı” diye sordu.
İsviçre’den bir arkadaşının olayla ilgili bir video  gönderdiğini ifade eden Özkar şunları söyledi:
“Görüntülere bakmak zorunda kaldım. Bundan sonra hayatımın geri kalanı kötü.  Aynı gece içerisinde kâbuslar gördüm. O kabus hala zihnimde devam ediyor. O görüntü ebediyen aklımdan çıkmayacak. Son derece acı verici. Hükümetimizi küçük düşürücü. Bu acıyı biz hissetmek zorundayız.”
Terör kimden gelirse gelsin lanetliyoruz
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’ta yaptığı açıklamada,  Türkiye’nin en önemli sorunun terör olduğunu söyleyerek, “ Bu kimden gelirse gelsin lanetliyoruz. PKK, dinci,  devlet terörü olsun lanetliyoruz. Devlette bu olayların bir yerinde var. Böyle devlet olmaz. Suriye’de, Irak’ta yanlış yaptık. Böyle giderse de yapmaya devam edeceğiz. Anayasa değişikliği teklifine de hep birlikte hayır demeliyiz” şeklinde konuştu.
Toplantıya CHP İl Başkanı Sinan Özkar’ın yanı sıra Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel Odunpazarı Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek ile çok sayıda partili katıldı.
 
 
Editör: TE Bilişim