Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Karabek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Karabek, “Öncelikle halk oylamasının milletimize refah ve esenlik getirmesini diliyorum. Anayasa teklifi incelendiğinde geleceğe dönük ve yenilikçi fikirlerin ön plana çıktığı, karar mekanizmasını hızlandıran ve bir sorun ortaya çıktığında milletin fikrinin alındığı bir süreç gözümüzde canlanıyor. Belki de bu ülkede kimsenin cesaret edemeyeceği bir teklifle karşı karşıyayız” dedi.
Anayasa değişikliğini değerlendiren Karabek, şunları söyledi: “Teklif kabul edilirse 19 yaşından gün almış bir vatandaşımız milletvekili olabilecek. Tabii ki askerlikle ilişiği olmaması kaydıyla. Peki bu maddenin teklifte yer almasının sebebi ve avantajları neler olabilir? Tersten baktığımızda; zararı olmaz kanaatindeyim. Biz aslında özgürlükler ülkesinde yaşıyoruz. Bazı çığırtkanlık yapan kesim, gerçekleri çarpıtarak insanları kandırmaya çalışsa da, ülkemiz insanı şu an hiç olmadığı kadar özgür. Ortaya çıkan tepkilere şaşmamak elde değil! 18 yaşında milletvekili mi olurmuş, diyorlar! Tarih genç yaşta birçok şahsiyetin üstün başarılarıyla doluyken biz neden genç dimağların önünü kesiyoruz! Teklifte ‘En az şu sayıda 19 yaşında milletvekili olacak’ şeklinde bir şart yok ki! Bu bir dayatma değil, serbestliktir. Bundan alâ özgürlük olamaz. Maksat üzüm yemek değilse yapılan çabalar beyhudedir. Biz haklının, dürüstün, çalışkanın yanında olmaya devam edeceğiz. El freni çekilmiş bir araba artık istemiyoruz. Bu teklifi sonuna kadar destekliyorum, tercihim de -EVET- olacaktır.’’

 
Editör: TE Bilişim