Ak Parti İl Bakanı Dündar Ünlü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayınlanan tebliği ile ülke ve Eskişehir için son derece önemli bir projeyi hayata geçirdiğini belirterek, kırsal kesimi kalkındırmak amacıyla tarımsal ürünlerin işlenmesine yönelik yapılan yatırımlara hükümetin yüzde 50 hibe desteğinde bulunma kararı aldığını söyledi.

Parti örgütünün çalışmaları sonucunda Eskişehir’in hibe alacak iller listesine  sonradan eklendiğini vurgulayan AK Parti İl Başkanı Ünlü, “Şehrimizin en büyük sorunu olan ilçelerimizde yaşanan göçü durdurabilmek adına bu hibe projesi hayati bir önem taşımaktadır. Bu sayede çiftçimiz, son derece modern tesislerde ürettiği ürünler sayesinde daha fazla gelir elde etme imkanı bulacaktır. Geri ödemesiz olan bu destek sayesinde çiftçimiz üretimde belini büken girdi maliyetlerini düşürerek karlılığını artıracaktır. Bunun yanında Avrupalı çiftçilerin ulaştığı seviyeye ulaşacaktır” dedi.

AK Parti İl Başkanı Ünlü, Eskişehir’de hibe verilecek yatırımları şu başlıklarla topladı:

“1-Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması.2-Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması.3-Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması.4-Soğuk hava deposu.5-Çelik silo. 6-Hayvansal orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması.7-Alternatif enerji kullanan yeni sera.8-Alternatif enerji (  Jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi  ) üretim tesisleri.9-Tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlar. (Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği, kültür balıkçılığı ve kültür mantarı üretimine yönelik modern sabit yatırım tesisleri.”

Ünlü, başvuru şartlarını taşıyan her vatandaşın,  tarımsal ürünlerin işlenmesine yönelik yapılan yatırılmada yüzde 50 geri ödemesiz hibesinden faydalanacağını sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim