Meclis’te ekonominin genel dengeleri ve AKP’nin Başkanlık arayışları konusunda konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Ekonomimizde ciddi bir durgunluk var. İşsizlik var, yatırım yok. Bu sıkıntılar, parlamenter rejimin bypas edileceği, ülkenin tek adam yönetimine götürüleceği bir rejim değişikliğiyle düzeltilemez. Hukuk devletinden kopuş ekonomik krizi derinleştirir ” dedi.
 CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye’yi tek adam yönetimine götürecek Anayasa değişiklik paketinin, sadece rejim değişikliğine neden olmayacağını, ekonomideki gidişatı da olumsuz etkileyeceğini belirtti.
 
TBMM’de Plan Bütçe Komisyonu’na getirilen Torba Kanun Tasarısı üzerinde görüşlerini açıklayan Çakırözer, ekonomideki durgunluğun giderilmesini amaçlayan tasarının başarıya ulaşabilmesi için Türkiye’nin genel görüntüsünün düzeltilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:
 
“Bir yanda içeride terör saldırıları. Bir yanda sınırımızın ötesinde yaşanan savaş ve gelen şehitlerimiz. Bir yanda ülkenin başkentinde öldürülen yabancı büyükelçiler. Bir yanda da parlamenter rejimin baypas edilmeye çalışıldığı, demokrasinin hukuk devletinin rafa kaldırıldığı, ülkenin tek adam yönetimine götürüldüğü bir rejim değişikliği. Böyle bir ortamda biz ne kadar iyi niyetle kanunlar yapsak da ülkemizde güvenlik sağlanmadan, ülkemize hem dışarıdan güven gelmeden hem de ticaret hayatına güven gelmeden ekonomide düzelme beklemek mümkün değildir” dedi.
 
Önce iç barış ve hukuk devleti
 
CHP'li Çakırözer konuşmasında şu mesajı verdi;
 
“Bizler ekonomimizi düzeltmek istiyorsak, yavrularımıza, kendimize iyi bir gelecek sağlamak istiyorsak rejimimizi değiştirecek, tek adam yönetimine götürecek  bir Anayasa değişikliği arayışından önce, ülkemizde toplumsal barışımızı sağlamalı, birlik ve beraberlik içinde sorunlarımızı çözmeliyiz. Türkiye insanların 'Aman bu caddeye girmeyelim, aman bu alışveriş merkezine gitmeyelim!' diye kaygılarla evinden çıkamadığı bir ülke olmamalı”
 
Ekonomide krizden, durgunluktan kurtulup, iyileşmenin temel şartının  hukuk devletini pekiştirmekten geçtiğini belirten Çakırözer, “Rejim değişikliğine, tek adam yönetimine gidildiği bir ortam hukuk devletinden, demokrasiden kopuşun göstergesidir. Bu tür adımlar ekonomiyi iyiden iyiye çıkmaza sokacaktır” dedi.
 
Editör: TE Bilişim