Pazar günü  BBP’den bir grup partilinin seçimlerde başka partiye destek verildiği iddiası ile istifa etmelerinden sonra BBP İl, Merkez İlçeler, ilçeler, Kadın Kolları Gençlik Kolları, BBP Genel Başkan danışmanı, BBP YİK Üyesi, Alperen Ocakları İl başkanları ortak bir açıklama yaparak iddialara açıklık getirdi.

Ortak açıklamayı okuyan BBP İl Başkanı  Ahmet Ulupınar, partisinin gelen başkan Mustafa Destici önderliğinde  tüm seçim bölgelerinde kendi adayları ile onurlu bir şekilde mücadele verdiklerini ve Eskişehirlinin genel başkanına sahip çıktığını söyledi.

Seçimlerde konjoktür gereği milletin oy verme işleminde farklı kararlar vererek oylarını çeşitli adaylara verdiğini belirten Ulupınar, Büyükşehirde farklı bir adaya ilçe de farklı bir adaya mecliste farklı bir partiye oy verildiğinin  seçim sonuçlarında anlaşıldığını kaydetti.

Ülkemizde yerel seçimleri genel seçim havasına sokulduğunu, hükümet karşıtı tüm oluşumlar bir başka yapı ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını belirten BBP İl Başkanı Ahmet Ulupınar, “Partimizin hiçbir yapı, hareket veya oluşum ile beraberliği söz konusu değildir. Bunlar asılsız   söylemlerdir. BBP kurulduğundan bugüne kadar her zaman milletimizin menfaatini gözetmiş ve bu duruşu ile kimi zaman iktidar yanlısı kimi zamanda farklı yapılara yakın gibi gösterilmeye çalışılmıştır” dedi.

BAZI ÜYELERİN İSTİFLARDAN HABERİ YOK

Partilerinden istifa eden kişilerin çoğunun parti üyesi olmadığını, bir kısmının ise istifalardan haberi dahi olmadan isimleri listeye yazıldığını öne süren Ulupınar şunları söyledi: “Bu arkadaşlarımızın bazıları şu ana aramızda bulunmaktadır. Listede adı bulunan il başkan yardımcısı, ilçe başkanı, gençlik kolları başkanı gibi bir çok sıfatta yanlıştır. Bu kişilerin çoğu 2 ay önce görevlerinden istifa etmişlerdir. Bu şekilde   söylemlerle basın aracılığı ile kamuoyunu yanıltma çabası içerisindedirler. Fakat her zaman doğruluğu dürüstlüğü muhsini duruşu sergileyen partimiz, gönüldaşlarımız ve bizleri seven milletimizi asla ve asla bu doğru olmayan söylemlere  itibar etmemiştir.

Herhangi bir seçim bölgesi adayımızın veya ilçe başkanımızın başka bir partiye destek vereceğini söylemesi iddiası ise ancak gafletin ve çaresizliğin ifadesidir. Bu   açıklamayı yapan sözcü seçim gecesi kendi ağzı ile başka bir partiye oy verdiğini deklare etmiştir. Açıklamayı yapan gurup kısa bir süre önce il yönetiminin kongre yapılmadan atama yolu ile kendilerine verilmesini talep etmiş, teşkilat olarak ve tüzük gereği bu mümkün olmadığından talepleri ret edilmiştir. Talepleri kabul edilse  idi şimdi suçladıkları partide göreve devam edecek olan bu kişiler malum talihsiz açıklamayı yapmışlar ve istifa etmişlerdir.

Hadleri olmadan ağızları aldıkları, çok kıymetli devlet adamı, Türk İslam Ülküsünün tek gerçek savunucusu, büyük dava adamı; rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun yanında  yetişmiş olan, onun en yakın dava arkadaşlarından çalışma arkadaşlarından birisi olan genel başkanımız sayın Mustafa Destici beyefendi şiarımız olduğu üzere dik durarak düz yürüyerek doğru söyleyerek ALLAH (c.c) ve peygamberimiz Muhammed Mustafa(s.a.v)in yolundan ayrılmayarak davamızın önderliğini layıkıyla yapmaya devam etmektedir.

20.04.2014 tarihinde Ankara’da partimiz genel merkezinde yapılan genişletilmiş il başkanları toplantısında da sayın genel başkanımıza tüm illerimizden tam destek kararı çıkmıştır. Partimiz Eskişehir teşkilat bünyesinden çok az sayıda istifa olmasına karşın son bir ayda yüzlerce sevenimiz partimize üye olmuştur. İstifa edenlerin de hepsine bundan sonra ki hayatlarında başarılar dileriz. BBP Eskişehir İl Başkanlığı olarak il yönetimi bütün ilçe yönetimleri kadınları gençlik kolları Alperen Ocakları olarak liderliğinden ve onunla çalışmaktan onur ve şeref duyduğumuz genel başkanımız sayın Mustafa Destici’ye tüm gücümüzle ve maneviyatımızla destek olduğumuzu kamuoyuna bildirmekten mutluluk duyuyoruz.”

Editör: TE Bilişim