Cumhuriyet Halk Partisi  Eskişehir  Milletvekilleri, belediye başkanlarının da  katıldığı basın toplantısında Eskişehir İl  Başkanı Sinan Özkar,  tarafından  Pazar günü gerçekleşecek referandum için yapılan ‘Hayır’ çalışmaları hakkında bilgiler verilip,  Eskişehirlilerin sandığa sahip çıkması çağrısında  bulunuldu.
Bu çalışma döneminde mahallelerde çalışma grubu oluşturduk vurgulayan  CHP İl Başkanı Sinan  Özkar,  “İyi ki bir yıldır sahada, sokaklardayız. İnsanlarla kurduğumuz temasın bu referandum sürecinde son derece faydalı olduğunu ve bize yorucu bir çalışma dönemi geçirdik” dedi.
Eskişehir’de bütünü ve kırsalı da kapsayan bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Özkar, “ Bu bir parti meselesi değil. Tek kişinin eline bütün ülke yönetiminin geçmesi için gayret ediyorlar. Bütün yetki ne zaman geçecek? 2019 seçimlerinde. Yargıyı teslim aldığınız zaman milleti teslim almış olursunuz. Hemen yürürlüğe girecek bu maddeler ülke için tehdittir. Cumhurbaşkanı milleti temsil eder. Türkiye Cumhuriyet’i devleti sadece bir partiden ibaret değildir.  Bu sisteme göre Türk bayrağı sadece bir şahsın önünde eğilerek selam verir.  Cumhurbaşkanı’nın. Bayrağımın bir siyasi genel başkanının önünde selam vermesine gönlüm razı değil. Hiçbir siyasi genel başkanının önünde devleti ve milleti temsil eden bayrak eğilemez” şeklinde konuştu.
2019 seçimini biz kazanacağız
Bugünkü Cumhurbaşkanı’nın 2019 yılında seçimi kazanacağını kim söyleyebilir diye soran Özkar şunları söyledi:
 “Ben iddia ediyorum CHP 2019 yılında seçimi kazanacak. Seçimi kazanacak ama biz fikrimiz, hayatımız ve Cumhuriyet’e bağlığımız nedeniyle CHP’nin anti demokratik bir yöntemle ülkeyi yönetmesine de karşıyız. Biz yetkilerin paylaşılmasından, denetimden, sorumluluktan yana olduğumuz için böyle bir sistem de başkanlık yapmak da istemiyoruz. Hiçbir partinin de istememesi lazım. Evet çıkarsa da pes edecek halimiz yok. 2019 yılında başkan yine biz olacağız.
Bir kişi istiyor diye tüm millet bir kişiye tabii tutulamaz. Artık gensoru kaldırılıyor, yani meclise karşı yani millete karşı yani milli iradeye karşı sorumlu değil, Cumhurbaşkanına sorumlu hale getiriliyor.
Millet Meclisi ortadan kaldırılmak isteniyor. Tüm yürütme yetkileri Cumhurbaşkanından. Bütçe, yatırım kararları, atamalar tayinler hepsi...
Cumhurbaşkanı millete karşı sorumlu mu hayır. Bırakın gensoruyu, soru önergesi bile veremiyor. Milletin soru soramadığı bir sistemde o kişi millete karşı sorumlu hisseder mi hissetmez, sadece kendine sorumlu hisseder.
Belirsizlik demokratik değil. Cumhurbaşkanıı yardımcıları kimler olacak, kaç tane olacak, nereden mezun olacak. Bunlar belli değil.
Gelen seçilen kişi; gelini damadını, çocuğunu başkan yardımcısı yapsa ne yapacaksın? Cemaat lideri olabilir, anarşist başkanını cumhurbaşkanı yapabilir, bunun garantisi var mı?
2019 seçimlerini biz kazanacağız. Getirilmek istenen bu sistem millete kumar oynatılmak isteniyor. Geleceği karanlaştırmak isteniyor, bunun özeti budur.
Millet bir yana tek kişi bir yanı... Bunun kabul edilecek bir yanı yoktur. Milletin iradesi diye diye ortadan kaldırıyorlar. Milletimizi anlattık. İnsanlarımızı anlattık.”
Sandıklara  sahip çıkın
 Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, sandıklara sahip çıkılması konusunda vatandaşları uyararak, işçilerin ve memurların  endişelerini dile getirdi.
İşçi kesimlerinin en büyük endişesinin Cumhurbaşkanlığı’na tanınan kararname yetkisi olduğunu kaydeden Büyükerşen, “ Kıdem tazminatlarını fona devredilmesi niyetindeler. Bu fon sadece alınacak yeni borçlar için teminat. İpotek gibi bir şey.  Memurların da en büyük derdi 657 sayılı kanunu kaldırıp, memurları güvencesiz hale getirip işçi statüsüne getirmek” dedi.
Pazar günü sandıklara sahip çıkın uyarısında da bulunan Büyükerşen, “ Oyunuzu kullanıp hemen gitmeyin. Oyunlara kesinlikle müsaade etmeyin. Sandıklar açılmadan önce gidin başında durun. Kalabalık yapın. Tutanakların tamamını alın. Oylar götürülürken neyle götürülüyor ise peşinden sizde gidin. Sanki her an her şey olabilecekmiş gibi sandıklara sahip çıkın” diye konuştu.
Bir gazetecinin 2019 yılında başkanlığa aday gösterildiğiniz takdirde cevabınız ne olurdu sorusuna  Büyükerşen,  “ Ben Cumhurbaşkanlığına da adayım diye çıkmadım, adaylar arasında gösterildim.2019 yılına daha iki sene var. Kim öle kim kala. Hele bir referandumu atlatalım da” diye yanıt verdi.
 Parti il binasında gerçekleşen toplantıya CHP İl Başkanı Sinan Özkar’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Milletvekilleri Prof. Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan katıldı.
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim