Saadet Partisi İl Halkla İlişkiler Başkanı Nazif Ayaz, Suriye’de meydana gelen yangının giderek büyüdüğünü ve yangının zararından da etkilendiğimizi vurgulayarak, İdlib’de yapılan kimyasal saldırıyı bahane edilerek Şayrat hava üssüne yapılan ABD’nin saldırısını da kınadıklarını söyledi.
Türkiye’nin ABD’nin yanında yer almaması gerektiğini vurgulayan Ayaz, “Bilakis Müslüman ülkeleri bir araya getirmeli. Müslüman ülkeler bir araya gelirse Suriye meselesi çözülür. Biz kendi problemimizi kendimiz çözmeliyiz, en azında Batı’nın hedeflerini boşa çıkarmalıyız. İsrail ve ABD ile dostluk kurmaya kalkıyoruz. Bu bir gaflettir, bundan vazgeçmeliyiz” dedi.
ABD, AB ve İsral’in birlikte ırkçı emperyalizmin dünyada büyük bir oyun oynadığını vurgulayan SP İl Halkla İlişkiler Başkanı Nazif Ayaz yaşanılan olayların, ‘büyük oyunu’ perdelemek için tasarlanmış ‘küçük oyun’ hilesi ve aldatmacısı olduğunu öne sürdü.
Referandum çalışmaların ile ilgili görüşlerini dile getiren Ayaz şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanını adalet mekanizması ve kurumların üstünde tutarak devlet yönetilmemeli. Adaletin yara alması vicdanları kanatır. Toplumun huzurunu bozar. Cumhurbaşkanına yalnız yürütme yetkisi verilmesi insiyatifine bırakılıyor. Suç işleyen cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar hakkında Meclis soruşturması açılması oldukça zorlaştırılıyor. Cumhurbaşkanının uygulayacağı usul ve atama esaslarında bir açıklık yok. Biz Milli Görüşçüler olarak hakkı üstün tutan, adaleti ve insan haklarını önceleyen bir anayasa istiyoruz. Onun için dua edelim; Saadet Partisi’mizin deyimiyle ‘Niyet hayır, akıbet hayır’ olsun.”
 
 
 
Editör: TE Bilişim