CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ‘Hayır’ ziyaretleri kapsamında Çalçı Köylüleri Eğitim ve Kültür Dernegi’nde yurttaşlarla bir araya gelerek, ‘Hayır’ çağrısında bulundular.
Ziyaretler sırasında Anayasa değişikliği paketine ilişkin kaygılarını yurttaşlarla paylaşan Çakırözer ve Ataç, Çalçılıların sıkıntı ve taleplerini dinlediler hem de Çalçılı hemşehrilerden ‘Hayır’ için destek istediler. Dernek ziyareti sırasında konuşan Çakırözer, meselenin parti meselesi olmadığını, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda Tükiye’nin geleceğinin oylanacağını söyledi. 
Çakırözer, “ Türkiye'de okur yazar oranımızın yüzde yüz olduğu köylerimiz arasında yer alan Çalçı köyümüz, dernek yönetim kurulundaki kadın sayısı ile de hepimiz için gurur duyulası, örnek alınası.. Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki mesele ülke, vatan meselesi..  Bizler Türkiye’nin geleceğini oylayacağımız bu Anayasa referandumunda sağı solu bırakalım, ileriyi geriyi bırakalım, demokrasi isteyen, özgürlük isteyen, ülkenin geleceğini düşünen tüm yurttaşlarla birlikte el ele verelim Hayırlarımızı çoğaltalım istiyoruz. Bu ülkenin birer ferdi olarak bizler de sizlere ‘Hayır’ deme çağrısı yapıyoruz.  Ülkenin geleceği için Çalçılı hemşehrilerimizin de ‘Hayır’ diyeceğine gönülden inanıyoruz” dedi. Halk oylamasına sunulan anayasa paketinin ülkenin hiçbir sorununa çözüm üretmediğini söyleyen Ahmet Ataç ise “Ülkemiz, çocuklarımız ve geleceğimiz için gelin hep birlikte ‘Hayır’ diyelim” dedi.
 
Editör: TE Bilişim