Referanduma sayılı günler kala Liberal Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Mert Eke basın açıklaması yaptı. Eke, “Türkiye tek adama hayır diyecek” dedi.
Eke, “İleri demokrasi referandumlarında, anayasada değiştirilmek istenen maddeler ortaya konulur ve toplumun her kesimi bu maddeler üzerine mantık çerçevesinde tartışır, düşünür, dinler ve kararını verir. Ancak önümüze gelen yeni anayasa maddeleri o kadar berbattı ki iktidar halkın maddeler üzerine düşünerek karar vermesini istemedi. Çünkü biliyorlardı ki sadece maddeler üzerinde konuşup tartışırsak akıl ve vicdan sahibi her vatandaş gönül rahatlığıyla hayır diyecekti. Bu yüzden akıl ve mantığı devre dışı bırakarak Avrupa hayır diyor, FETÖ, PKK hayır diyor gibi söylemlerle algıyı değiştirmeye çalıştılar. Hatta çok ileri giderek bu sisteme hayır diyen tertemiz insanlarımıza da terörist dediler. Bunlar işe yaramayınca gidip Avrupa ile kavgaya tutuştular” diye konuştu.
16 Nisan’da hayır sonucunun çıkacağını söyleyen eke, “Maddeler üzerinde konuşmamak için her şeyi yaptılar ama yetmedi. Şimdi de konuşacak bir şeyleri kalmadığı için sürekli Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bahsediyorlar. Ancak ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır. Hayır oyları hep öndeydi ve öyle de kaldı. Türkiye Cumhuriyetinin aziz vatandaşları 16 Nisanda tek adam rejimine hayır diyecek” dedi.
 

 
Editör: TE Bilişim