Demokrat Parti (DP) Eskişehir İl Başkanı Fevzi Yalçın, haftalık basın toplantısında ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
2002 yılında terörün en aza indirildiğini, daha sonra AK PARTİ’nin yumuşak tutumu nedeniyle teröre karşı alan hâkimiyetinin kaybedildiğini anlatan Yalçın, PKK’nın Karadeniz’e gelip saldırı yapmasının istihbarat zafiyetinin göstergesi olduğunu söyledi.

Türkiye’nin yanlış dış politikaları nedeniyle PYD’nin güçlendiğini iddia eden Yalçın, “PYD ve YPG’nin bırakın silah bırakmasını, Suriye’nin bir bölümünde önemli bir mevki kazandığı da açıktır. Bu nedenle PYD’nin sadece Fırat’ın doğusuna çekilmesi politikası yeterli değil. PYD ağır silahlarda arındırılmalı” dedi.

Fettulahçılara yönelik operasyonların yapılması gerektiğini ama tek gündemin bundan ibaret olmadığına dikkat çeken Yalçın, “Türkiye FETÖ üzerine yoğunlaştırılarak ülkedeki diğer gerçeklerin üzerinin kapatıldığını düşünüyorum.  Diğer konulardaki yetersiz bilgiler bizleri rahatsız ediyor” şeklinde konuştu.
Ülkede ekonomi ile ilgili ciddi sıkıntıların olduğunu kaydeden Yalçın, Türkiye’nin üretim alanındaki gelişmelerde sınıfta kaldığını, bu nedenle sanayiyle alakalı teknolojik adımların bir an önce atılması gerektiğini belirtti.
Yalçın, Anadolu gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cihan Yıldırım’a yapılan saldırıyı da kınadıklarını dile getirdi.
 
Editör: TE Bilişim