CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye Kamu- Sen Eskişehir Bölge Temsilcisi Haydar Urfalı ve konfederasyona bağlı memur sendikalarının Eskişehir’deki temsilcileriyle bir araya geldi.
Kamu çalışanlarının çalışma yaşamına ilişkin talep ve sıkıntılarını dinleyen Çakırözer, kamu çalışanlarının sıkıntılarını bildiğini söyleyerek, taleplerin hükümete iletilmesi ve Meclis’te dile getirilmesi için çaba göstereceğinin sözünü verdi.
TÜRKİYE’NİN ÖNCELİĞİ PARLAMENTER DEMOKRASİ
Ziyareti sırasında Anayasa değişikliği teklifine ilişkin görüşlerini de sendikacılarla paylaşan Çakırözer, ‘Hayır’ için destek istedi. Çakırözer, “Önümüze getirilen bu paket ile Türkiye’yi içinde bulunduğu bu durumdan dünyada örneği bulunmayan bir sistem ile, tek adam rejimiyle kurtarmaya çalışıyorlar. Ancak bu pakette ülkenin sorunlarına ilişkin hiçbir madde, çözüm önerisi yok. Memur yok, işçi yok, emekli yok..  Bu sistemde, tek kişi bütçeyi yapacak, istediği gibi harcayacak, kimse de hesap soramayacak. Milletvekillerini, bakanları seçecek, bütün bürokratları atayacak, hakimleri, savcıları belirleyecek. Biz buna karşı çıkıyor, ‘Hayır’ diyoruz. Bizlerin önceliği parlamenter demokrasisi güçlü, halkımızın gerçek sorunlarına çözüm üreten çağdaş, demokratik ve sağduyulu bir Türkiye ” dedi.
Türkiye’nin teminatının, parlamenter demokrasi olduğunu vurgulayan Çakırözer, “Bu konu bir Erdoğan meselesi, Kılıçdaroğlu meselesi değil. Her hangi bir partinin iktidar mücadelesi de değil. Türkiye’nin parlamenter demokrasisine, cumhuriyetimize inanan tüm yurttaşlarımızın meselesi. Hepimizin ortak hayali, demokratik, laik, özgür bir Türkiye.. Bizler işçisi, memuru, emekçisi, emeklisi, kadını, erkeği, hepimiz bir arada güçlenerek, demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi koruyabiliriz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim