CHP’li Çakırözer hemşehri derneklerini ziyaret etti, Anayasa değişikliğine neden  Ülkemizin felakete sürüklenmesini birlikte önleyelim
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer referandum öncesinde hemşehri derneklerini ziyaret etmeye ve Anayasa değişikliği teklifine neden ‘Hayır’ denmesi gerektiğini anlatmaya devam ediyor. Önceki gün Uluderileler Derneği’ni ziyaret eden Çakırözer dün de Es Ağrılılar ve Esnemezliler derneklerinde yurttaşlarla bir araya geldi.
Anayasa değişikliği teklifine neden ‘hayır’ denmesi gerektiğini anlatan Çakırözer, “ Eğer Hayır demezsek, tek adam rejimi kurulacak, tek adam her şey olacak ve devletin tümüne hükmedecek. Bir kişi Başkan seçilecek ve o kişi hem hükümet, hem Meclis, hem de mahkeme olacak. Güçler ayrılığı denen bir şey olmayacak. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bu rejim değişikliği sizlerin iradesinden geçerse ülke felaketlere sürüklenecek. Bizler ülkemizi felakete götürecek bu rejim değişikliğine karşı çıkıyor, sizlere çağrıda bulunuyoruz: ‘Gelin sizler de ‘Hayır’ deyin,  Atatürk Cumhuriyetinin savunucuları olarak hep birlikte vereceğimiz mücadele ile ülkemizin felakete sürüklenmesini birlikte önleyelim’ ” dedi.
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer referandum öncesinde hemşehri derneklerini ziyaret etmeye ve CHP olarak Anayasa değişikliği teklifine neden ‘Hayır’ dediklerini anlatmaya devam ediyor. Önceki gün Uluderileler Derneği’ni ziyaret eden Çakırözer dün de Es Ağrılılar ve Esnemezliler derneklerinde yurttaşlarla bir araya geldi.
YARINLARIMIZI DÜŞÜNEREK KARAR VERİN
Ziyaretleri sırasında Anayasa değişikliği görüşmelerinde hem komisyonda hem de Genel Kurulda yaşananları anlatan Çakırözer, “Ülkemiz bir bölünme anayasası ile karşı karşıya. Siz yurttaşlarımızdan habersiz olarak hazırlanan ve Türkiye Cumhuriyeti rejimini değiştirmeyi amaçlayan anayasa değişikliği yakında onay için sizlerin önüne gelecek. Bizler bıkmadan, usanmadan bütün yurttaşlarımıza neden ‘Hayır’ dememiz gerektiğini anlatmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve ülkemiz için, geleceğimiz, yarınlarımız için tüm yetkileri bir kişide toplayan, ülkeyi felakete sürükleyecek Tek Adam Rejimi’ne evet vermeyin. Çocuklarımızın, torunlarımızın yaşayacağı Türkiye’yi düşünerek karar verin” dedi.
Yurttaşlara ‘Hayır’ çağrısında bulunan Çakırözer, “ Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu olarak kabul edilen kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran, bütün yetkileri tek kişide toplayan, cumhuriyetimizi yok etme girişimine bizler ‘Hayır’ diyoruz. Geleceğimizi, yarınlarımızı düşünen siz yurtsever hemşehrilerimizin de bu Tek Adam Rejimi’ne ‘Hayır’ demesini istiyoruz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim