Eskişehir’de bir dizi etkinliğe katılan CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel referandum süreciyle ilgili konuştu.
Tepebaşı Belediyesi Belde Evi Kadın Buluşması’na konuk olan CHP Gerup Başkan vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel Özel, Altınsaray Düğün Salonu’nda Tepebaşı Belediyesi Belde Evi Kadın Buluşması etkinliğinde katıldı. Etkinliğe yüzlerce kadın ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla katıldı.
İzmir Marşı’yla salona giren Özel’e, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Gaye Usluer ile Utku Çakırözer de eşlik etti. Toplantıya daha sora CHP PM üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer’de katıldı.
Demokratik oy verme hakkının laik, demokratik cumhuriyet sayesinde olduğunu belirten Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “ Bu imkânları bize veren bu sistemi bırakıp neden riskli bir sisteme geçmek istiyoruz? Onu anlamıyorum. Eğer bu değerleri kaybedersek geri dönüşü yok.  Cumhuriyet’in değerlerini kaybetmeyelim. Devam ettirelim. Bir kişi için değil, 80 milyon için hayır diyelim” dedi.
16 Nisan’a kadar kardeşlik, sevgi, hoşgörü içinde çıkma dileğinde bulunan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer şunları söyledi:
“ 16 Nisan bizim hep birlikte daha iyiye, daha hayıra götürecek bir gün olacak. Önemli olan 16 Nisan’da çıkacak sonuç ile kardeşliğimizin güçlenmesi. Görüşünüz ne olursa olsun mutlaka sandığa gidin. Bu memleketin çok büyük sorunları var. Evladı işsiz olan yok mu? İşsizliği bitirmemiz lazım, terörü bitirmemiz lazım, Türkiye’yi Suriye bataklığından çıkarmamız lazım. Bizim bunları konuşmamız gerekirken bizler bir tek kişiye bütün yetkileri nasıl verebilirizi konuşuyoruz. Ülkemizin hayırı için 16 Nisan’da hep birlikte gidelim ve hayırları çoğaltalım diyorum.”
Bu süreçi kadınların süreci olarak yorumlayan CHP PM Üyesi Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, “ Bu sürecin sonucu kadınların sonucu olacak. Buradaki başarıyı sağlayacak olan Eskişehir’deki, Türkiye’deki bütün kadınlar 16 Nisan’da sandığa giderek hayır diyecekler. Çocuklarımız için, torunlarımız için, onların geleceği için biz kadınlar hep birlikte yüksek sesle hayır diye bağıracağız” şeklinde konuştu.
Kadınların büyük ilgisi ve alkışları arasında kürsüye çıkan  CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel bu ülkenin kökeninden ‘Hayır’ olduğunu söyledi.
Siyaset farkının önemli olmadığını , bugün parti meselesi olmadığını, mümlüket meselesi olduğunu vurgulayan Özel,” Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi siyasi parti ayrımı olmadan, hepimizin dedeleriyle ve atalarıyla birlikte kurtardı. Anadolu’ya 7 ülkenin askeri gelmişti. Yunan işgali vardı, Fransız mezalimi vardı, İtalyan çizmesi vardı.  O zamanlarda padişah kimin himayesine girilmesi gerektiğini soruyordu. Atatürk bu salondaki AK Partilileri, CHP ve MHP’lilerin dedeleriyle birlikte hepsine birden hayır dedi. Bu memleketin kuruluşunda, kurtuluşunda, bu ülkenin harcında temelinde, kökenin de hayır var” dedi.
  Cumhuriyet’i kuran dedelerin torunları olduklarını vurgulayan Özer şunları söyledi:
“Biz hep beraber işgale, istilaya, düşmana, bölünmeye, parçalanmaya, köleye karşı hayır demiş, Cumhuriyet’i kurmuş dedelerin torunlarıyız. O yüzden 16 Nisan’da hayır demekten kimse korkmasın. Kıbrıs’ı işgal ettiler hayır dedik, darbe yaptılar hayır dedik, her türlü kötülüğe karşı hayır da birleştik ve yine sizi hayıra davet ediyoruz.”
Aşağı Söğütönü’nde deneyimle cafe
Konuşmaların ardından Aşağısöğütönü Mahallesi’ne yapılan Deneyimli Cafe’nin açılış töreni yapıldı.
Eko Şov’un kısa bir mini dinletisinden sonra açılış kurdelesini kesen Milletvekili Özel, burada da Eskişehir’den ve Eskişehirli belediyelerden övgüyle bahsederek, referandumda  Hayır denilmesini istedi. Özel, “İnsanlarımız bana soruyor. CHP iktidara gelirse Türkiye’yi yönetebilir mi? Yönetirse nasıl yönetir? Cevap burada. Bizim başkanlarımız Eskişehir’i nasıl yönetiyorsa, Ahmet Ataç Tepebaşı’nı nasıl yönetiyorsa Türkiye’yi öyle yöneteceğiz” şeklinde konuştu.
 Konuşmaların ardından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
 
Editör: TE Bilişim