Emek Partisi’nin Eskişehir Emek Gençliği yönetimi adına basın açıklaması yapan Cihan Tosun, geçen yarıyıl boyunca hocalarından daha çok emniyet amirinin yüzünü gördüklerini belirterek, iktidarın tüm etnik gruplara, mezheplere ve muhalif kim varsa baskı yoluyla zaptu rapt altına almayı, ‘ekonomik istikrar, demokrasi, asgari ücret, yerine’ 4 yıllık iktidarın tek hedefi haline getirdiğini öne sürdü.

Ülkede, demokrasi, özgürlük barış diyen herkes gibi kendilerinin üzerine düşen baskı ve zulmü üniversitelerde de gördüklerini belirten Cihan Tosun şunları söyledi:

“Barış’a ses veren hocalarımızın soruşturmalar ve görevlerinden uzaklaştırılma tehditleriyle keza her şeye rağmen barış diyen arkadaşlarımız soruşturmalarla sindirilmeye çalıştıklarını da görüyoruz. Üniversite bir yasaklar üniversitesi olarak şekilleniyor, politik gençlik örgütlerinden başlayarak bütün kulüp ve topluluklar, öğrencilerin ses çıkaran tüm örgütleri zapturapt altına alınmaya çalışıyor. Üniversitelerin açılmasıyla birlikte ‘üniversite bilimi, barışı ve özgürlüğü savunacak’ demeye devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim