Liberal Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Önder Artan, AKP İl Başkanı M.Dündar Ünlü’nün bir gazeteciye “Liberal Demokrat Parti merkez sağ parti midir” sorusunu hatırlatarak LDP’nin  çizgisini anlattı.
LDP, kurulduğu tarihten beri, asla popülizme kaçmadan, liberalizmin evrensel 5 temel ilkesini bir bütün halinde ve tavizsiz savunmuş, topluma anlatmaya çalıştığını belirten LDP İl Başkanı Artan şunları söyledi:
“Bu 5 temel ilke şunlar: 1- Herkesin, her görüşün ama bilhassa çoğunluktan farklı düşünen azınlığın hak ve özgürlüklerini korumak, 2- Devleti, yetki ve sorumluluklarını sınırlayarak, başta savunma, iç güvenlik ve adalet olmak üzere asli görevlerine çekmek, 3- Ticaret tüccarın işidir zihniyeti ile adil, hukukla korunan, rekabete açık serbest piyasa ekonomisini savunmak, 4- Tam bağımsız ve tarafsız yargı erki ile oluşan bir adalet sistemi, 5- Bireycilik yani biat kültüründen kurtulmuş, kendi seçtiği fikrine, yaşam tarzına sahip çıkan, şahsiyet olmuş bir toplum.
Liberal Demokrat Parti son 15 yıl içinde ekonomik konularda sağa, haklar ve özgürlükler, hukuk ve adalet konularında ise sola yakın bir görüntü sergilemektedir ki, bu da politikalarımızın tutarlılığı açısından bizi haklı çıkarmaktadır.
Zira tüm hür dünya ülkelerinde liberaller, iki ana akım, muhafazakârlar ve sosyal demokratlar arasında, 3. Bir dengeleyici unsur olarak siyasettedirler.
Referandumun tüyleri diken diken eden içeriği açısından, konu sağcılığın, solculuğun, ulusalcılığın, muhafazakârlığın, sosyal demokratlığın ötesinde bir “demokrasi” konusudur. O yüzdendir ki, AKP, MHP, HÜDA-PAR gibi totaliter ve otoriter partiler dışındaki tüm ideolojiler, sağ, sol, liberal demeden ‘hayır’ kampanyası etrafında bir güç birliği oluşturmuşlardır.Herhalde bu açıklamam sonucunda  Sn Dündar Ünlü anlamış olur...”
 
Editör: TE Bilişim