CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Beylikovalı kadınların konuğu oldu. 81 yaşındaki Selime Özyurt ve komşularının daveti üzerine Beylikova’ya giden Usluer, “Kadınlarımızın cesareti bize güç veriyor” dedi.
CHP Beylikova ilçe sorumlusu Yalçın Komşu ile Beylikova’ya giden Usluer önce Selime Özyurt’un evinde kadınlarla buluştu. Usluer, kadınların en çok şikayet ettikleri şeyin kutuplaşma olduğunu dile getirdi. İlçede ciddi bir kutuplaşma olduğunu söyleyen kadınlar, “Eskiden böyle değildi, ama şimdi komşuluk ilişkilerimizde bile siyaset belirleyici olmaya başladı. Siz CHP’lisiniz diye bizim düğünlerimize, cenazelerimize gelmiyorlar. Bu yüzden biz de onlarınkine katılmıyoruz. Eskiden ne olursa olsun komşuluk vardı ama şimdi düşmanlık var.  Nasıl davranacağımızı şaşırdık” şeklinde konuştular. Usluer, “Birlik ve beraberliği, bir arada yaşamayı herkese biz anlatacağız, biz öğreteceğiz. Bu kutuplaşma siyaseti hükümetin yarattığı bir şey. Herkes bizim vatandaşımız. Halkı suçlamak doğru değil. Birleştirmek ve dayanışma sözde kalmayacak. Eylemlerimizle bunu sağlayacağız. Bu ülkenin kadınları Cumhuriyetin taşlarını taşıyan, döşeyen kadınlar. Sabırlı olacağız. Amacımız ülkemizde barışı, huzuru sağlamak olacak. Kutuplaşmanın sorumlusu siyaset ve siyasiler,  vatandaş değil” dedi.
Kadınlarla sohbetin ardından Usluer, CHP Beylikova ilçe yönetimi ile bir araya geldi. Usluer’in ziyaretinden büyük memnuniyet duyan ilçe yönetimi 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananlarla ilgili Usluer’den bilgi aldı. Ülke gündemini ve parti politikalarını konuşan partililer Usluer’e ilgisi ve alakası için teşekkür etti. ​
Editör: TE Bilişim