CHP Parti Meclisi üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Eskişehir Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Ülkenin içinde bulunduğu süreci ve referandumu konuşan Usluer, “ Bugün birlik olmasak bir daha hiç birleşemeyeceğiz” dedi. 

Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Zeydan ve Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Hakkı Azizoğlu ve Cevdet Kurtuluş ile görüşen Usluer, Anayasa değişikliği görüşmelerinin meclis aşamasında yaşananları anlattı. Sürecin tarihe kara bir leke olarak geçeceğini ifade eden Usluer, “Milletvekilleri yüce meclis çatısı altında meclisi feshedecek tasarıya evet dediler, bunu tarih unutmaz. Çok utanç verici anlar yaşandı. Ne bu millet ne de Gazi Meclis bu yaşananları hak etmiyor. Sadece son yaşananlara bakarak bile ‘Hayır’ diyebilir insan. Kaldı ki özellikle son iki yıldır bu hükümet bir kişinin ikbali için ülkeyi korkunç bir kaosa sürükledi. Bizim büyük bir propaganda yapmamıza bile gerek yok. Vatandaş cebindeki paraya baksın, yaşama koşullarına baksın, özgürlüklerine baksın zaten doğruyu seçecektir.” İfadelerini kullandı. 
Referandum sürecinin ülkenin geleceği konusunda büyük önem taşıdığını söyleyen Zeydan, sonucun millet açısından en iyisi olmasını temenni ettiğini dile getirdi. Anayasa metninin vatandaşa doğru bir şekilde anlatılması gerektiğini belirten Zeydan, “Halkımız doğru bir karar verecektir. Ülkenin huzurlu günlere ihtiyacı var” dedi.
Editör: TE Bilişim