CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, KESK’e bağlı Tarım Orkam-Sen il temsilcisi olan ve FETÖ soruşturması kapsamında görevinden alınan veteriner hekim Habib Altunpulluk’un görevine iade edilmesi nedeniyle desteklerini belirten bir ziyarette bulundu.
Tarım Orkam-Sen temsilciliğinde gerçekleşen toplantıya Genel Sekreter Hamza Yaşar Akın, üyeler Rıza Kamek, Mustafa Demiral, Canan Demiral ve KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası Başkanı Ayhan Gürler katıldı. Gündemin de değerlendirildiği toplantıda Hamza Yaşar Akın ve Habib Altunpulluk, bu süreçte CHP’ye ve Gaye Usluer’e kendilerinin yanında olması ve mağduriyetleri asgariye indirmek konusundaki hassas tutumu nedeniyle teşekkür ettiler.
DÖRTBİR YANDAN BAŞVURULAR GELİYOR
Usluer, 15 Temmuz sonrasında OHAL ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarının birçok alanında yaşanan görevden alınmalarla ve mağduriyetlerle ilgili CHP’nin bir kriz masası oluşturduğunu belirtti. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığında oluşturulan bu yapının Türkiye'nin dört bir yanından gelen başvurularla dolup taştığını,  mağduriyetlerin giderilmesi konusunda büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi.
EN UFAK BİR KATKIMIZ OLDUYSA NE MUTLU BİZE
Başvuru ve şikayetlerin listelendiğini ve her hafta konuyla ilgili olarak hükümetle görüşüldüğünü belirten Usluer, “ OHAL sürecinde bize milyonlarca başvuru oldu. Ben de kriz masasında eğitim de yaşanan hak gaspları ve mağduriyetlerle ilgili görevliyim. Bana daha çok öğrenciler, öğretmenler ve öğretim üyeleri ulaşıyor. Sürekli MEB ve YÖK ile iletişim halindeyiz. Sizin haberinizi aldığımda da hem şaşırdım, hem de üzüldüm. Sözü geçen örgütle herhangi bir bağlantınızın olamayacağını referanslarınızdan da biliyorum. Bizim bu haksızlığın son bulmasında en ufak bir katkımız olduysa ne mutlu bize” şeklinde konuştu.
VALİ BEY’E DE TEŞEKKÜR ETMEK GEREK
Usluer, Eskişehir Valisi’nin duyarlılığına vurgu yaparak, “Bu arada Sayın Valimiz Azmi Çelik Beyefendi de bizim için bir şans. Kendileriyle de konuyla ilgili bilgi alış verişinde bulunmuştuk. İlgilendikleri ve hassasiyetleri için ayrıca teşekkür ediyoruz. Umarım yaşanan haksızlıkların hepsi biran evvel son bulur. Biz CHP olarak var gücümüzle çabalıyoruz ve olumlu haberler bize güç veriyor. Özellikle kamu görevinden ihraç edilmiş olan yurttaşlarımızın KHK tarihinden sonraki 60 gün içinde idari yargıya başvurarak hak takipleri çok önemli. Yargıya güven ve inancımızı yitirmemeliyiz. Şu anda mağdurların CHP’nin çatısı altında toplanmaları başka bir güvencelerinin olmadığını göstermesi açısından çok önemli.  Tek güvenecekleri yer halkın partisi CHP” dedi.
Editör: TE Bilişim