CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek, önceki dönem İnönü Belediye Başkanı İsmail Karaköse ve parti üyeleri ile birlikte İnönü ilçesinin Dereyalak Mahallesi’nde Mercimek Şenliğine katıldılar.

İnönü İlçe Başkanı Hamdi Tosunoğlu ve İnönülüler tarafından karşılanan ekip, bu yıl altıncısı düzenlenen Mercimek Şenliği’ne katıldı. Şenlikte konuşma yapan Usluer, ülkenin her zamankinden daha çok birliğe ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu ve böyle organizasyonların bu anlamda çok değerli olduğunu dile getirdi. Usluer, “ Burada birçok mahalleden gelen hemşerilerimiz var. Hepiniz hoşgeldiniz. Bu şenlikte aranızda olmaktan büyük mutluluk duydum. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Hocamız Yılmaz Büyükerşen’in selamını  getirdim. Dereyalak Mahallesinin sorunlarını biliyoruz. Bunların çözümünün geldiğini biliyorsunuz. 
Ülkemizin içinden geçmekte olduğu zor günlerde dayanışma önemli. Bir arada olmak önemli. Farklı kültürlerin yaşadığı coğrafyamızda farklılıklarımız zenginliğimiz. Kavgadan bıktık, acılardan yorulduk. Annelerin gözünün yaşlı olmadığı, evlatlarımızın huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye'yi birlikte oluşturacağız. Teröre karşı ama, fakat, lakin demeden yek vücut olacağız. Bu tür kültürel organizasyonlar, şenlikler birlikteliğimizi pekiştirecek” dedi. 

NE OLUR BU GİDİŞE DUR DEYİN!

Şenlikte İl Başkanı Sinan Özkar da vatandaşlara seslendi. Özkar, “ Biliyorum burası bir şenlik alanı fakat şunu söylemeden edemeyeceğim; ülkenin doğusunda kırk yıldır bir savaş sürüyor ve son dönemde iyice çığırından çıkan bir savaşa döndü. N’olursunuz orada evladını yitiren ailelerin ne hissettiğini unutmayın ve siyasete bunun çözümü için baskı yapın. N’olur o evlerine ateş düşen insanların acısını paylaşın ve bu gidişe bir dur deyin” şeklinde konuştu. Dereyalaklı kadınların hazırladığı mercimekli böreklerden yiyen misafirler bir dahaki Mercimek festivalinde yine bir arada olmayı temenni ettiler.​
Editör: TE Bilişim