CHP PM üyesi ve Eskişehir milletvekili Prof.Dr. Gaye Usluer, basında görüntüleri de yer alan Eskişehir'deki bir okul müdürünün laik eğitime aykırı hareket ettiği iddiaları hakkında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Usluer verdiği önergede şu soruları sordu:

"Son zamanlarda okullarımızda Laik Eğitim ilkesine aykırı ve açıkça Anayasal suç teşkil eden faaliyetler sıklıkla ulusal ve yerel basında yer almaktadır.​
Eskişehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Numan Temiztaş hakkında basında çıkan haberlerde, Öğretmenler Kurulu toplantılarını ''Yasin'' okuyarak açtığı, her pazartesi Bayrak töreninde İstiklal Marşı'ndan önce dualar okuduğu yazılmış ve bunun ile ilgili video kaydı yayınlanmıştır. 
Bu bağlamda, 
   1) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 109. maddesinde Öğretmenler Kurulunun nasıl ve hangi gündem maddeleri ile toplanacağı belirlenmiştir. Öğretmenler Kurulu toplantısında, önce ''Yasin'' okuyup ardından İstiklal Marşı'nın okunması hangi mevzuata dayanmaktadır?
  2) Her hafta başı Bayrak töreninden önce bizzat Okul Müdürü tarafından dua okunduktan sonra İstiklal Marşı söylendiği yazılmaktadır. Milli Eğitim mevzuatlarında böyle bir düzenleme var mıdır?
  3) Bakanlığınıza ya da Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğüne bu konuda yapılmış bir şikayet var mıdır? Varsa ne gibi bir işlem yapılmıştır? 
  4) Okul Müdürü Numan Temiztaş'ın Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürü iken de buna benzer faaliyetlerinden dolayı ''Kınama'' cezası aldığı doğru mudur?
  5) Basına yansıyan haberlerden sonra Okul Müdürü hakkında inceleme/soruşturma yapılacak mıdır? Yapılacaksa inceleme ve soruşturmanın selameti açısından Okul Müdürünü görevden el çektirmeyi düşünüyor musunuz?"
Editör: TE Bilişim