CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP il Başkan'ı Sinan Özkar, Odunpazarı ilçe Başkanı Akın Sallarel, CHP Eskişehir Gençlik Kolları Başkan'ı Deniz Demirbilek ve üyelerle birlikte Seyitgazi ilçesine ziyaret gerçekleştirdi.

KAÇAK VE KONTROLSÜZ ET KESİMİ YAPILIYOR
Seyitgazi ilçe sorumlusu Mesut Atlı, İlçe Başkan'ı Hüseyin Çoban ve Seyitgazililer tarafından karşılanan CHP heyeti esnafın sorunlarını dinledi. Usluer, ziyaret ettikleri kasapların mezbahaların kapatılmasından şikayetçi olduklarını belirtti. Usluer, " Mezbahalar kapanmış ve kasap esnafımız durumdan şikayetçi. Haklılar da, bu durum kaçak ve kontrolsüz et kesime sebep olur. Ülkede ne kontrollü ki bu da kontrollü olsun! Bu, hastalıklara sebep olacak ciddi bir sorun. Ülkede insan hayatı o kadar ucuz ki! Biz bunu yetkililere ileteceğiz. Gereği neyse yapılması için çabalayacağız" dedi.
AKCİĞER KANSERİNE SEBEP OLUYOR
Yaptığı görüşmelerin ardından Seyitgazi ilçesinin en önemli sorununun içme suyu olduğunu ileten Usluer, "Halk Sağlığı laboratuvarlarında yapılan denetlemeler sonucu içme suyunda tehlikeli düzeyde arsenik bulunmuş! Kırka Bor madeninden sızıntı olduğu tespit edilmiş. Temiz içme suyu önemli bir haktır. İnsanlar bu bölgede akciğer kanserinin artış gösterdiğini ve bunun içme suyuyla ilgili olduğunu söylüyor. Bu çok ciddi bir sorun ve bunun kötü sonuçları uzun yıllar etkisini gösterir. Derhal çözülmesi gereken bir sorun bu! " şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim