CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Eskişehir Genç İş Adamları Derneği (ESGİAD) Başkanı Ferhat Alkara ve yönetimini dernek binasında ziyaret etti.
ESGİAD ile gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da katıldı.
Büyükerşen, Usluer, Ataç ve Kurt ESGİAD Başkanı Ferhat Alkara ve yönetimi ile referandum ve şehir sorunları hakkında alışverişinde bulundular. Ziyarette iş adamlarının sorunları dinleyen ve görüşlerini alan Usluer ve CHP heyeti, 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan referandum ile ilgili, bir parti seçimi olmadığı, ülkenin geleceğini doğrudan etkileyecek ve geri dönüşü olmayan bir karar olacağı vurgusunu yaptılar.
Hükümetin ortaya attığı bu metin hakkında bir açıklama yapmadığını ve halkı bilgilendirmek için maddeler üzerine konuşmak yerine muhalefete yüklendiğini, çünkü söyleyecek sözlerinin, savunacak argümanlarının olmadığını söyleyen Usluer, “ Bu geçtiğimiz 15 yılı gözünüzün önüne getirin. Bundan çok değil iki yıl öncesinde doların 2.5’larda seyrediyordu şimdilerde ise 4’e kadar dayandı. Eskişehir’imizde sanayi bölgesine gittiğimizde gördük ki birçok firma iflas etmiş, dükkan kapatmış. Köklü firmalarımız yabancılara satılıyor. Bu yaşananlar iş dünyasını da olumsuz etkiliyor. Bir kişinin hırsları tüm ülkeyi içinden çıkılmaz bir yola sürüklüyor. Bütün bu olumsuzlukları hep birlikte yaşıyoruz buna dur diyen de yine bizler olacağız. Pazartesi sabahı ülkeye güneş doğacak inşallah" diye konuştu.
EGSİAD Başkanı Ferhat Alkara, Eskişehir ve ülke konuları hakkında fikir alışverişinde bulunulduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Editör: TE Bilişim