CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Eskişehir Ticaret Odası'nı (ETO) ziyaret etti. Anayasa değişikliği hakkında konuşan Usluer, "Tek bir kişi tüm ülkenin kaderini belirleyemez, böyle bir güç tehlikelidir" ifadelerini kullandı.

Anayasa görüşmelerinin meclis aşaması biter bitmez referandum süreci için harekete geçen Usluer ETO'yu ziyaret etti.  Ülkenin özellikle son iki yıldır ekonomik olarak da çok yıprandığını ifade eden Usluer, " Hiçbir koalisyon hükümeti döneminde dolar bu kadar yükselmemişti. yarım asırlık şirketlerin battığına tanıklık ettik. İstikrar diyerek yola çıkıldı fakat hal ortada. Bu referandum ülkenin geleceğini belirleyecek hayati bir önem taşıyor. Mesele siyaset meselesi değil artık. Siyasi kimliğimi ikinci plana atıp söylüyorum bunları. Gelecekten kaygılıyız ve toplum bu ortamdan çok rahatsız" şeklinde konuştu.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, “Referandumda milletimiz kendi geleceği ile ilgili kararı yine kendisi verecek. Bunun sonrasında da referandum kararı ne olursa olsun, önceliğimiz ekonominin büyümesi olmalıdır. Zor bir 2016 yılı geçirdik. 2017 yılında açıklanan desteklerin ve teşviklerin kalkınmamıza fayda etmesi için, hem siyasilerin, hem de karar vericilerin odağında daha fazla ekonomi olacağını temenni ediyoruz. Bize göre güçlü olabilmemizin yolu öncelikle buradan geçiyor" diye konuştu.​

Editör: TE Bilişim