CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer Türk-İş Eskişehir İl Temsilciliğine bağlı şube başkanlarının aylık toplantısına katıldı. Anayasa değişikliği hakkında konuşan Usluer, “Bu pakette işçi ile ilgi hiçbir şey yok. Ne demokrasi ne de milli birlik çıkar bundan” dedi. 
Usluer, Türk-İş Eskişehir İl Temsilcisi ve Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları ile bir araya geldi. Anayasa değişikliği hakkında bilgi veren Usluer, “ Şimdi burada bir sendikada sizlerle birlikte konuyu tartışıyoruz, peki bu metnin içinde işçi var mı? Bu metinde işçilerin, emekçilerin hakları korunuyor mu? Hiçbir vatandaşın hakkını savunan bir ibare olmadığı gibi yargı da bağımsız olmadığı için hak hukuk konusunda endişelerimizi arttıran bir metin. İşçiye ve emeğe, emeğin menfaatine dair hiçbir yasa yok. İşçinin grev haklarının elinden alındı, şimdi hangi sendika grev hakkını kullanabiliyor? Bununla ilgili bir düzenleme var mı? Güya demokrasi için yapıyorlar her şeyi! Düşünün, Kıdem tazminatına el konulursa, kim karşı çıkabilir? Hangi yasa bunu koruma altına alıyor? Bir sendikaya kayyum atasalar buna hangi yasa karşı koyacak? Hangi hakim lehte karar verebilecek? Anında hakimleri görevden alırlar. Bunlar seçimlerde verdikleri sözleri tutmadılar. Taşerona kadro sözü ne odu? Özetle işçi yok bu anayasada, resmen yok sayılmış” ifadelerini kullandı.
BUNLARI SÖYLEYENLER BİR DE 15 YILDIR TEK BAŞINA İKTİDAR
Usluer, hükumetin şehirlerdeki reklam panolarında kullandıkları argümanları da eleştirdi. Usluer, “Ülkenin her yerinde reklam panolarını ele geçirdiler, devletin imkanları ile propaganda yapıyorlar. Onlar bunu yaparken hayır cephesinde vatandaş kendi çabaları ile bir örgütlenme kurdu ve çok da güçlendiler. O kadar paraya, imkana rağmen çabalarının boşa çıkıyor olması onları hırçınlaştırıyor ve saldırgan bir tavır takınmalarına sebep oluyor. Şimdi o reklam panolarında demişle ki; Siyasi istikrar için, ekonomik istikrar için, terör bitsin diye… Şimdi ben hayır diyen bir vatandaş olarak sizce istikrar istemiyor olabilir miyim? Ya da terör bitmesin istiyor olabilir miyim? Akıl alacak şey mi bu? Bu ülkenin neredeyse yüzde 55’i bunlara karşı mı sizce? Elbette ki hayır. Bunları söyleyenler bir de 15 yıldır tek başına iktidar. Belli ki siz bu istikrarı sağlayamadınız, bu Anayasa metninin içinde de istikrar ile ilgili en ufak bir ibare yok aksine ne olacağını bilemediğimiz bir sürece itiliyoruz ki bu kendi başına bir istikrarsızlık göstergesidir.” İfadelerini kullandı.
Şube başkanları adına konuşan Türk-İş İl Başkanı Necat Kılıç, “17 Nisan’da hayır çıkarsa biz siyasilerden yeni bir Anayasa çalışması bekliyoruz. Bizler de katkı sunmak isteriz bu çalışmalara. İşçinin, emekçinin olmadığı bir Anayasa temelden sorunludur. Kafa kafaya verip birlikte, ülkemiz için, yurttaşlarımız için bir Anayasa yapmalıyız” dedi.

 
Editör: TE Bilişim