CHP Parti Meclisi üyesi ve Eskişehir milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer,  Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nı ziyaret etti. Referandum öncesi nasıl bir yol haritası çizilmesi gerektiği konusunda görüş alışverişinde Usluer, “Sizlerin yönlendirmeleri bizim için önemli” dedi.

Usluer, sivil toplum kuruluşları ve derneklerin böyle süreçlerde önemli rol oynayabileceklerini ve topluma yön verebileceklerini ifade ederek şunları kaydetti: “ Başkana sınırsız yetkiler veren bu anayasa değişikliğine karşı çıkmak siyaset üstü bir gerekliliktir. Bu değişiklik toplumun bütün kesimlerinin ve ülkenin geleceğini ipotek altına alma riski taşımaktadır. Bu süreçte bu rejim değişikliğine karşı duran kesimin tavrı net. Yapılan değişikliği evet oyu verme potansiyeli olan vatandaşa anlatmak bizlerin görevi. Vatandaş neye evet diyeceğini doğru bir ifade ile dinlediği takdirde referandumda ‘evet’ oyu kullanması mümkün değil. Yapmamız gereken sade bir dille neyin değiştiğini anlatmaktır” dedi.

Vakıf Başkanı İsmail Kılıç da sürecin iyi yönetilmesi gerektiğini belirterek, Usluer’in bu ziyaretlerinin kendilerine güç verdiğini ve fikir alış verişi anlamında çok yararlı olduğunu dile getirdi. Her zamankinden daha çok bir araya gelinmesi ve koordineli bir tutum sergilenmesi gerektiğini ekledi. 

Editör: TE Bilişim