CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, İstanbul Okmeydanı'nda bir kafede gerici çeteler ve Işid'e karşı tepki gösteren ve laikliği savunan bir gencin sözleri üzerine terörist ilan edilmesine tepki gösterdi.

CHP'li Usluer, İçişleri Bakanlığına; ""Laiklik özgürlüktür" cümlesi mi zorunuza gitti?, IŞİD ve cihatçı çetelere engel olma çağrısı mı rahatsızlık vermiştir? ve Konuşmada geçen  "Halkı katledenlerden hesap sorulacak"  ifadesi mi suç teşkil ediyor? Öyleyse bakanlığınız da halkı katledenlerden hesap sormayacak mıdır? Soracak ise bu durumda suç mu işlemiş olacaktır?" diye sordu.

Konuşmayı yapan gencin polis tarafından arandığını ve yanındaki arkadaşının gözaltına alındığını söyleyen Usluer, İçişleri Bakanlığına verdiği soru önergesinde gençlerin terörist ilan edilmelerine sebep olan konulmanın metnini de paylaştı.

Usluer, "İçişleri Bakanlığı’nın, Okmeydanı’nda bulunan bir kahvede “Laiklik propagandası” yapan bir genci Terörle Mücadele ekiplerine bildirdiği yönünde iddialar tarafımıza iletilmiştir. Sosyal medya üzerinde yapılan sonra silinen paylaşım da tarafımızca görülmüştür. Gerek sosyal medya üzerinden gerekse de basın yoluyla tepkisini gösteren vatandaş durumdan duydukları rahatsızlığı bizlere de iletmiştir. Konuyla ilgili gelen elektronik postaların ve telefonların ardı arkası kesilmemektedir. Durumun toplumda yarattığı infiali göz önünde bulundurarak, terörist ilan edilen gencin yaptığı konuşmayı aynen paylaşmakta fayda görmekteyim: Gözaltında tutulan gencin terör propagandası sayılan konuşması şöyledir: "Bunlar Katliamlarıyla hayatı bize zulmetmeye çalışan insanlardır. Artık yeter. Artık buraya kadar. Bundan sonra mahallelerinizde ne IŞİD'çiye ne de herhangi bir cihatçı gerici çeteye  izin vermeyeceğiz. Gericiliğin karşısında yükseltilmesi gereken  bir bayrak vardır. Bu bayrağın adı da laiklik bayrağıdır. Bugün laiklik demek özgürlük demektir, kardeşlik demektir, insanca bir yaşam mücadelesi demektir. Bizler herkesi bu mücadelenin bir neferi olmaya çağırıyoruz. Gericilerden,faşistlerden, başkanlık sevdalılarından hesap sormaya çağırıyoruz. Dinlediğiniz için teşekkür ederiz. "

USLUER, SOYLU'YA SORDU:

1. Bu konuşmada içişlerini rahatsız eden cümle hangisidir?

2. IŞİD ve cihatçı çetelere engel olma çağrısı mı rahatsızlık vermiştir?

3. "Laiklik özgürlüktür" cümlesi mi zorunuza gitti?

4. Konuşmada geçen  "Halkı katledenlerden hesap sorulacak"  ifadesi mi suç teşkil ediyor? Öyleyse bakanlığınız da halkı katledenlerden hesap sormayacak mıdır? Soracak ise bu durumda suç mu işlemiş olacaktır?

5. Bu konuşmayı yapan genç neden gözaltında? Ne ile suçlanıyor? Laikliği savunmakla mı suçlanıyor?

6. Sosyal medya hesaplarınız kim tarafından yönetiliyor?

7. Bu konuşma üzerine yapılan şikayetin üzerine twitter üzerinden yazdığınız iletiyi neden sildiniz? Hata ettiğinizi mi düşündünüz?  "

​ 

Editör: TE Bilişim