CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer hükümetin liyakat anlayışını eleştirdi. Usluer, Sebahattin Zaim Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı'nın YÖK Denetim Kurulu üyeliğine tepki gösterdi.

Usluer,  Arı'nın daha önce bir televizyon programında yaptığı açıklamayı hatırlatarak, " “Bizde de şimdi okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor. Ben daha çok cahil ve okumamış, tahsilsiz kesimin ferasetine güveniyorum bu ülkede” diyen biri nasıl olur da YÖK Denetleme Kurulu'na üye olur? Hatırlarsanız yaptığı konuşma nedeniyle istifa etmek zorunda kalmıştı kendisi. YÖK'ün içini boşaltıyorlar, YÖK yok hükmünde derken bu kadarını da beklemiyorduk açıkçası. Bütün bu olanlar ülkenin gidişatını ve varacağı yeri çok net gösteriyor aslında. Daha önce yaptığımız uyarıları dikkate almayan hükümet bundan sonra da olacaklardan sorumludur. Hastalıklı bir eğitimi dayatarak hastalıklı bir toplum yaratıyorlar. Bu yüzden beyin göçü ortaokul seviyesine düştü. Bu görevlendirmeyi nasıl değerlendirmemiz bekleniyor? Nerden baksanız tutarsız!" şeklinde konuştu.

‘KARA MİZAH’

Gaye Usluer, Arı'nın "En tehlikeli olan üniversite mezunlarıdır" sözlerine gönderme yaparak; “ Üniversiteyi, üniversite öğrencilerini tehlike olarak gören birinin denetleme kurulunda ne işi var? Liyakatin bu kadar sıfırlandığı dönem tarihimizde hiç olmamıştı. ‘Türkiye'nin geleceği için daha çok cahil nesil lazım’ diyen bir kişi terfi ettirilerek YÖK Denetim Kurulu Üyeliği’ne getirildi. Ülkemize bu ayıbı yaşatanları kınıyorum.  Yenikapı ruhu diyenler ve bundan sonra devlet kademelerinde liyakati esas alacağını söyleyenler o ruha ihanet ettiklerinin farkında değiller mi acaba? Dünyanın herhangi bir ülkesinde bu görevlendirme ancak ve ancak kara mizah konusu olabilir. Açıkça görülüyor ki Arı'yı bu göreve getiren şu sözleridir: 'Erdoğan giderse tam bir felaketle karşı karşıya kalırız. Gelecek nesillere bir şey bırakabilmemiz için evet bizim de ölmemiz gerekiyor. Sevdiklerimizden de vazgeçeceğiz. Üzeri örtülü görünmeyen bir savaş halindeyiz, bunu kabul edelim'. Bu da liyakatin olmadığının kanıtıdır." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim