CHP Parti Meclisi üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Hacı Bektaş Veli Derneği’ni ziyaret etti. Anayasa değişiklik süreci hakkında konuşan Usluer, “Sizler bize ışık olacaksınız, yol göstereceksiniz” dedi.

Hacı Bektaş Derneği Başkanı Kamer Ali Durur ve dernek üyeleri ile bir araya gelen Usluer, rejim değişikliğinin muhalif olan herkesi hedef aldığını ve buna karşı bir duruş sergilemenin gayet meşru olduğunu dile getirdi. Avrupa’nın birçok kentinde Alevilere tanınan hakların binde birini Türkiye’deki Alevilerin tanınmadığını vurgulayan Usluer, “ Bu süreçte en çok bizler gibi muhalif insanların zarar göreceği düşünülüyor belki ama bu değişiklik hepimizin geleceğini etkileyecek. Ne zaman ki birinin canı yansa bizim bugün ne dediğimizi anlayacak. Bu yüzden, kimsenin canı yanmadan bizim doğru bir dille meseleyi anlatmamız ciddi bir gereklilik. Bu anlamda sizlerin yol gösterici olması için yanınıza geldik. Siyaset değil mesele, mesele memleket meselesi” ifadelerini kullandı.

Dernek Başkanı Durur, kendilerinin muhalefet etmek için değil doğruyu anlatmak için yola çıkacaklarını ifade ederek, “ Biz vatandaşın sağduyusuna güveniyoruz. Anayasa değişikliği ile ne elde edilmek isteniyor bunu iyi anlayıp iyi anlatmak gerek” dedi. ​

Editör: TE Bilişim