CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Örenköylüler Derneğini ziyaret etti.
Örenköylüler, Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret eden CHP’liler Anayasa değişikliğini konuştular. Referandum sürecinde hemşeri derneklerini ziyaretlerin önemli olduğunun altını çizen Usluer, “ Evet’i hükumet, devlet, hayırı ise halk örgütlüyor. Vatandaşın yüreği ve vicdanı herkesin parasından da gücünden de kıymetlidir” dedi. Usluer, vatandaşların vicdanlarına seslenerek şunları ifade etti: “ Bu seçim bir siyasi parti seçimi değil. Yarın seçim olur yine kendi oy verdiğiniz partiye oy verirsiniz ama bugün gelecekte bir daha oy verebilecek miyiz veremeyecek miyiz kaygısı taşıdığımız bir Anayasaya oy vereceksiniz. Kendinizi düşünmüyorsanız çocuklarınızı düşünün. Kendi ellerimizle onların geleceğini karartmayalım. Yarın pişman olursanız bunun geri dönüşü olmaz. Biz parti rozetlerimizi çıkartıp kapı kapı geziyoruz ki bunun bizim partimizle ya da başka bir partiyle ilgili olmadığını bilin diye. Vallahi billahi ben çocuklarımın geleceği için bu kadar çabalıyorum. ”
Kazım Kurt konuşmasında tek adam rejiminin zararlarına değinirek, “Denge ve denetimin olmadığı bir sistemde eşitlik de adalet de olmaz. Hayır’ınıza talibiz, iyi düşünün. Maddeler ortada. Bu paketten demokrasi de istikrar da çıkmaz” dedi.
CHP’lilerin ziyaretinden memnuniyetlerini belirten Örenköylüler Dernek Başkanı Kasım Göktaş memleket için iyi olan neyse o sonucun çıkmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

 
Editör: TE Bilişim