CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer Eskişehirliler Dernekleri Federasyonu’nun (ESDER) Ankara Şubesi'nin açılışına katıldı. Dernek yönetiminde en az bir kadın yönetici olmasını istediğini belirten Usluer, ülke gündemine de değindi.
Ankara’da açılan şubeleri ile birlikte Türkiye genelinde 23 tane Eskişehirliler Dernekleri Federasyonu’nun (ESDER) olduğunu söyleyen Usluer, hemşericiliğin önemine vurgu yaptı. Ankara’da bir şubenin olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Usluer, sivil toplum örgütlerinin, derneklerin istedikleri takdirde siyaseti ülkenin ortak iyisine doğru yönlendirebilecek güce sahip olduklarını söyledi. Dernek yönetiminde Eskişehir’i temsil eden Mihalıççık, Sivrihisar, Odunpazarı ve Tepebaşı’nda yetişmiş insanların olduğunu ve bu çeşitliliğin sağlanmış olmasının çok yerinde olduğunu söyleyen Usluer, en az bir kadın yöneticinin de olması gerektiğinin altını çizdi.

BUGÜN SEVİNENLER YARIN HUZURSUZ OLACAKLAR

Şube Başkanı Barış Baş ve Eşinin tüm misafirleri çok iyi ağırladığını söyleyen Usluer, ev sahiplikleri için Baş ailesine teşekkür etti. Anayasa görüşmeleri nedeniyle Eskişehir’e gidemediğini ve şehrini özlediğini söyleyen Usluer, “Eskişehirlilerle bir arada olmak beni çok mutlu etti. İyi ki ESDER Ankara’ya geldi, iyi ki sizlerle bir araya geldik” dedi. Anayasa komisyonunda olanları misafirlerle paylaşan Usluer, anayasa değişikliği ile nelerin değişeceğini paylaştı. Usluer, “Anayasa değişikliği denilen şey aslında rejim değişikliğidir. Bugün bazı kesimlerin tek adam rejimine bakışı pozitif olabilir, kendi ideolojisinin hükmü ilk bakışta insanlara hoş görünebilir fakat unutulmamalıdır ki o güç başka bir ideolojinin eline geçerse bugün sevinenler yarın huzursuz olacaklardır” dedi.

“EVET” OYU İLE REJİM DEĞİŞİKLİĞİNİ ONAYLAMIŞ OLURUZ

Biz farklılıklarımızla güzel bir ülkeyiz. Farklı düşüncelere sahip çıkan, güçler ayrılığının olduğu ve dolayısıyla demokrasi ve adaletin olduğu bir yönetim şekli bu ülke insanlarına yakışandır. Bizim 1982 anayasamız elbette ki düzenlenmeli ve demokrasi kriterleri iyileştirilmelidir fakat bugün konuştuğumuz anayasanın demokrasi ile bir ilgisi yoktur aksine antidemokratik bir sistemin temellerini atan bir anayasadır. Hepimizin bunun bilincinde olması gerek. Şayet bu anayasa meclisten referanduma gitme yönünde geçerse vatandaşlarımızın şunu iyi bilmesi gerekmektedir: Evet oyu ile rejim değişikliğini onaylamış oluruz. Bu bilgileri vatandaşlarımıza anlatmak zorundayız” şeklinde konuştu.
Usluer son olarak 2016’nın zor bir yıl olduğunu ve ülke olarak çok acılar çektiğimizi ifade etti ve yeni yılın dünyaya ve ülkemize huzuru ve barışı getirmesini temenni ettiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim