CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği'nin düzenlediği kahvaltıya katıldı. Usluer, 5 Aralık kadına seçme seçilme hakkının tanınması dolayısıyla gerçekleşen kahvaltıda kadınların bu ülkenin umudu olduğunu söyledi.

 

Derneğin hazırladığı kahvaltıda konuşma yapan Usluer, toplumda genel bir umutsuzluğun hakim olduğunu, bunun farkında olduklarını dile getirerek şunları söyledi: " Gittiğim birçok yerde, konuştuğum insanların umutsuzluğa kapıldığını görüyorum. Çocuklarımız için, torunlarımız için, onların geleceği için kaygılıyız. Evet zor zamanlardan geçiyoruz fakat bu zor günleri atlatmak elimizde. Geçtiğimiz günlerde meclise gelen cinsel istismar önergesini kim geri çektirdi? Kadınlar! Kadınların gücü hafife alınacak bir güç değil. Bizler toplumun her noktasında izi olanlarız. Çocuklarımızı, geleceğimizi bizler yetiştiriyoruz. Bunun bilincinde olup umudu elden bırakmayacağız."

En önemli devrimlerinden

Kadına seçme ve seçilme hakkının tanınması ile ilgili de konuşan Usluer, "Mustafa Kemal Atatürk'ün en önemli devrimlerinden biridir kadına seçme ve seçilme hakkının tanınması. 1930'larda başlayan ve 1934'te Anayasa ve Seçim kanununda yapılan değişiklikle gencecik cumhuriyetimizin önü daha da aydınlanmış oldu. Tabi ki bugünkü kadın temsiliyetini yeterli bulmuyoruz. Daha çok olmalıyız ve birlikte güçlü olduğumuzu aksini düşünenlere izah etmeliyiz. Hiçbir alanda pes etmeyeceğiz ve hem haklarımızı hem de geleceğimizi savunacağız! Umudumuz kadınlarda!" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim