CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer Eskişehir’in Günyüzü ilçesinde referandumu konuştu, vatandaşı dinledi. Usluer, “Vatandaş bu gidişe dur diyecek, burada benden çok vatandaş konuşup olan bitenden dert yanıyor. Bu vatandaş bu huzursuzluğu hak etmiyor” dedi.
Usluer, Günyüzü ilçesinde ve mahallelerde vatandaşla bir araya geldi. Usluer’i gören vatandaşlar yaklaşıp kendisine dert yandı. Gümüşkonak mahallesinde bir amca Usluer’e, “Bu ülke acısıyla tatlısıyla bizim. Suriyelileri anlatmayacağım. Acısını sıkıntısını 15 Temmuzda yaşadık. Bunların eseriydi. Ben çocuklarımın, torunlarımın istikbalini ya bu adam için feda edeceğim evet diyeceğim ya da çocuklarımı torunlarımı geleceğini, istikbalini düşünerek hayır diyeceğim. Burada ülkemiz geleceğimiz önemli. Tek adam değil. Bakın burada gençlerimiz işsiz, ülkede 6 buçuk milyon işsiz var. Ülke ne halde şimdi rejim zamanı mı tek adam zamanı mı? Biz kararımızı verdik, çocuklarımızı torunlarımızın geleceği için düşünerek hayır diyoruz” dedi.
Yine Gümüşkonak’ta bir vatandaş veryansın ederek şunları söyledi: “Halimiz bu! Bizim belediyemizi kapattılar, herkes göç eti. Bizi bir kahveyle baş başa bıraktılar. Eskiden 3500 nüfusumuz vardı şimdi 650’ye düştü. Bizim derdimiz ne onların derdi ne? Beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem. Ne evet diyeceğim ya, her yerde bas bas bağırıp duruyorlar. Gelip bir halimizi soran yok.” Benzer şikâyetler Kayakent köylülerinden de geldi. Köylüler 2000 olan nüfuslarının 600’e düşmesinden şikayet ederek, “ Kayakent’i bitirdiler” şeklinde isyan etti.
Anayasa değişikliği konusunda da tepkili olan vatandaş Usluer’e neyin değişeceğini sordu. Tek bildiklerinin şehre indiklerinde reklam panolarında yazanlar olduğunu söyleyen vatandaş, “Bu pakete ne var? Ben kararsızım hele bir anlat bacım ben de bileyim. Kimse gelip anlatmadı hepsini bir anlat da öğrenelim memleket nereye gidiyor anlayalım” dedi.
Usluer gittiği köylerde vatandaşın sıkıntılarını dinledikten sonra sorulan sorulara yanıt verdi. Anayasada değiştirilen maddeleri tek tek anlatan Usluer, “Sizler bizlerden daha çok gün gördünüz, şimdiye kadar kaç hükümet kaç iktidar gördünüz. Hiçbiri kalmadı. Olan vatandaşa oldu ama. Bakın evlatlarınız iş bulmak için başka memleketlere gitmek zorunda kaldı. Akrabalarınız göç etmek zorunda kaldı. Çiftçilik yapamıyorsunuz. Sorunlarınızı dinledim, hepsini yazsak roman olur. Bu Anayasa paketinde sizin sorunlarınızla ilgili en ufak bir değişiklik, bir düzenleme yok. Çünkü bu değişiklik bir kişinin kendini garantiye alması için, ömür boyu yargılanmaması için hazırlanış bir değişikliktir. Ben size anlattım. Siz düşünün, taşının en doğrusuna siz kendiniz karar vereceksiniz zaten. İnşallah memleketimizim güzel günler bekliyor” dedi.

Editör: TE Bilişim