CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Eskişehir’deki Evet ve Hayır çadırlarını ziyaret etti.
Önce Evet çadırını ziyaret eden Usluer, çadırdakilere Eskişehir'in bu süreci birçok ilden daha huzurlu geçirdiğini, bu anlamda da şehrimizin tüm Türkiye'ye örnek olduğunu belirtti. Usluer Hayır'ın çok önde olduğu bir şehirde çalışma yapmalarına rağmen herhangi bir sorunla karşılaşmamış olmalarının çok önemli olduğunu, demokrasinin tam da böyle bir şey olduğunu ifade etti. Başka illerde Hayır çadırlarına yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu söyleyen Usluer, " Bu süreci huzurlu bir şekilde geçirmemizi sağlayan herkese teşekkür etmek gerek, şehrimizin farkını ortaya koyduk" dedi. Çadırdaki gençlere 18 madde ile nelerin değişeceğini anlatan Usluer, etraftaki vatandaşlarla da Anayasa maddeleri üzerine konuştu.
Ardından Hayır çadırını ziyaret eden Usluer, Hayır’ı vatandaşın mütevazı bir kapmaya yapmaya çabaladığını ve bunun milyonlar harcanarak yapılan çalışmalardan çok daha değerli ve faydalı olduğunu belirtti. Hayır, için çalışan her bir yurttaşın emeğine büyük saygı duyduğunu ifade eden Usluer, “ Sizler gelecek için tarihi bir görev üstlenmiş fedakâr insanlarsınız. Korku imparatorluğunun oluşturulduğu bir ülkede iktidara karşı böylesine dik bir duruş beni gururlandırıyor. Sizlerden feyz alıyorum ve sayenizde umutlu ve güçlü hissediyorum” ifadelerini kullandı. ​

 
Editör: TE Bilişim