CHP Eskişehir İl örgütü İl danışma kurulu Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 İl,  ilçe, kadın, genç kolları yöneticileri, eski belediye, milletvekilleri, partili meslek odaları ve muhtarlar, CHP PM üyesi, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, milletvekilleri Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katıldığı toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Sinan Özkar,  hırsızlığın, yolsuzluğun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun hesabını soracaklarını söyledi.
Toplantı yapmadan önce CHP’li gençlerin hazırladığı bir sunum izlettirildi. Daha sonra İl Danışma Kurulu toplantısının açılış konuşmasını yapan Sinan Özkar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve hükümetin iç ve dış siyasetini ağır şekilde eleştirdi.
Ülkenin derin bir batağın içerisine saplandığını öne süren CHP İl Başkanı Sinan Özkar, “Ülkeyi idare edenler kendi iktidarlarını korumak adına Cumhuriyetimizin bütün değerlerini ve kurumlarını ayaklar altına almışlardır. İktidarlarını koruma uğruna sınır tanımayan işler yapmaktadırlar. Güneydoğuda her gün katliam var, bir yanda terör örgütü bir yanda olağanüstü uygulamalar insanlarımızı iyice ayrıştırma ve birbirine düşman olma seviyesine getirmiştir. Kürt yurttaşlarımızla bağlarımız kopma noktasına taşınmıştır” dedi.
Dış politika anlayışımızı değiştirdiler
 Hükümetin dış siyasetinin başından itibaren hatalı olduğunu vurgulayan Özkar, milli menfaatler değin hırslar ön planda olduğunu öne sürdü.  Türkiye’nin Cumhuriyet tarihi boyunca dünya siyasetinde güç dengelerini iyi gözleyerek barış siyaseti yürüttüğünü vurgulayan Özkar, “Bunda nispeten ülkemizin büyük zararlar görmesini engellemede başarılı olunmuştur. Ancak dış siyasetteki bu anlayış tamamen değiştirilmiş, Türkiye diplomasisinin kurusal yapısı ve anlayışı dağıtılmıştır” şeklinde konuştu.
Hükümetin eğitimle de derdi olduğunu vurgulayan CHP İl Başkanı Sinan Özkar şunları söyledi:
“AKP hükümetleri zaten çok da doğru işlemeyen eğitim sistemimizi temelli darmadağın etme yolunda hızla ilerliyor. Getirilen değişiklikler eğitim sistemimizi bilimsel olmaktan tamamen uzaklaştırıyor. Bilimsel eğitimi ortadan kaldırırsanız ülkenin temeline dinamiti yerleştirmiş olursuzun. Eğitim olmadan teknoloji üretemezsiniz. Teknoloji üretmeden kalkınamazsınız, milli gelirinizi artıramazsınız. Topluma refah sağlayamazsınız.
Cemaatlerle iş tutuyorlar
AKP Hükümetleri bazı cemaat ve guruplarla sürekli iş tutmuştur. Bunu da açıkca söylemekten kaçınmamışlardır. Bu cemaat ve grupları devletin içine yerleştiren ve imtiyaz tanıyan AKP Hükümetleridir. Sınav sorularını çalan, orduya kumpaslar düzenleyen; bu yapı ile birlikte hareket etmiş, aynı yağmurda ıslanmışlardır. Ülkeyi birlikte talan etmişlerdir. Bütün suçları birlikte işlediniz. Paylaşım kavgası aranızı bozdu. Bugün de başka cemaat ve tarikatlarla iş tutuyorsunuz.  Tarikat aşklarınızdan ve bunları devlete yerleştirmekten vazgeçin.
15 Temmuz’da ‘provokatif bir darbe girişimi’ senaryosu yaşadık. Neden böyle söylüyorum. Çünkü sonrasında yaşadığımız olay ve gelişmeler bu girişimin ‘eniştenin bilgisi dahilinde’ olduğunu gösteriyor. Eniştenin bildiğini devlet bilmiyor. Yahu darbenin ciddiyetini siz ortadan kaldırdınız. Ben ciddiye almazsam suç mu olacak. Şunu iyi bilin. Hırsızlığın, yolsuzluğun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun Vallahi-billahi hesabını soracağız.
CHP, ülkemizin aydınlık geleceğinin sigortasıdır. İktidarımızda ülkemizde açılan tüm yaralar sarılacak, en temel hedefimiz olan bilimsel eğitim hayata geçirilecek. Ülkemiz ve milletimiz dünyada hak ettiği yerini alacaktır. Bundan şüphem yok; bundan şüpheniz olmasın. Mustafa Kemal Atatürk önderimiz ve rehberimizdir. Hedefleri, hedeflerimiz, ilkeleri ilkelerimizdir.
Artık her CHP üyesi sahaya çıkmalı ve CHP’yi anlatmalı, CHP için çalışmalıdır.”
 
Editör: TE Bilişim