Saadet Partisi İl Halkla İlişkiler Başkanı Nazif Ayaz, vatandaş ile yetkililerin gündeminin farklı olduğunu belirterek “Vatandaş yapılan zamlarla nasıl geçineceğini düşünürken hükümet makam koltuklarında nasıl daha fazla kalırız düşüncesiyle hareket ediyorlar” dedi.
Vatandaşların her geçen gün yapılan zamlar ile nasıl geçineceğini düşündüğünü ifade eden Ayaz, “Esnaf ve tüccarlarımız işlerindeki durgunluğa ve ödemelerini nasıl yapacağına çare ararken, gençlerimiz hayata atılmak için artan işsizliğin karşısında kendilerine bir iş bulabilmek için can atarken maalesef yöneticilerimiz bu sorunlara çare olmak yerine mevcut makam ve koltuklarında nasıl daha fazla kalabiliriz düşüncesi ile hareket ediyorlar” dedi.
Vatandaşı uyutma psikolojisiyle gerçekleri gizleme davarları ile duran gerçeğin üstü örtülebilir mi diye soran Ayaz, “Asıl meseleyi gözden kaçırarak çözüm yerine sadece pansumana odaklanmak mümkündür. Borçla ve tüketimle büyüyen ekonomi, hormonlu büyümüştür ve sıhhat beklenemez. Bugün yaşadıklarımız ise tam da budur. Bir takım suçlular icat etmek hiçbir sorunu çözmez. Vatandaşın cebindeki paranın yarısı gıda ve konuta gidiyor. Milletin ‘vekili’ olan kimselerin gündeminde neden ekonomiye hiçbir yer bulunamıyor. Memlekette esnaf, sanatkar, tüccar, işçi memur büyük bir sıkıntı içerisindeiken, işsizlerin sayısı hızla artarken, geçim sıkıntısı ve pahalılıktan, yani ekonomiden daha önemli bir gündem olabilir mi” diye sordu.
 
Editör: TE Bilişim