CHP kırsal ilçe başkanları, 30 mart yerel yönetim seçimlerindeki belediye başkan adayları ve İnönü ilçesi CHP eski belediye başkanı   İsmail KARAKÖSE ve Han ilçesi belediye başkanı  Erdal ŞANLI’nın katılımıyla kahvaltıda buluştular.

            Toplantı ile ilgili grup adına 2014 yılında CHP Beylikova Belediye Başkan Adayı olan Yalçın KOMŞU açıklamada bulundu.

Kahvaltıda AKP’li belediye başkanları tarafından yönetilen kırsal ilçelerin içerisinde bulunduğu sorunlar hakkında değerlendirmeler yapıldı. Komşu, AKP tarafından yönetilen ilçelerde tipik AKP zihniyetinin sergilendiği, belediyelerde personel istihdamının tamamen AKPli belediye meclis üyelerinin ve AKP ilçe yöneticilerinin yakınları ile AKP yandaşlarından oluştuğunu belirtti..  Komşu, “  İlçelerde son 10 yılda nüfus şehir merkezine yapılan göçlerden dolayı yarı yarıya azalırken AKP’li ilçe belediyelerinde istihdam edilen personel sayısı neredeyse 10 kat artırılmış durumda. Verimlilik yok savurganlık çok.

Oysa göstermelik göz boyamak için ihtiyaçtan fazla yapılan küçük bir ilçede 3-4 tane halı saha, bina makyajları, istihdamı ve zorunlu bir ihtiyacı karşılamayan harcamalar yerine iktidar avantajı ile istihtam sağlayıcı yatırımlar yapılması çok daha yararlı olurdu.

Aksine AKP’li zihniyet kırsalda bunları yaparken, Büyükşehir belediyesinin yapmakta olduğu hizmetleri kendileri yapıyormuş gibi, kendilerinin yapmadıkları ve yaptırmadıkları hizmetlerden de CHP’li Büyükşehir belediyesi yapmıyormuş gibi algı yaratmaya çalışıyorlar.

Büyükşehir Belediye Meclisinden aylardır AKP’li üyelerin muhalefetiyle çıkarılmayan belediye otobüsleri alımı sürekli geciktiriliyor. Kırsaldaki halka da büyükşehir belediyesi size otobüs göndermiyor deniliyor.

Eskişehir’i uçuracak üç önemli proje AKP tarafından engelleniyor.

Şehrin 1/25.000’lik imar planlarına yönelik Büyükşehir belediyesi tarafından oluşturulan imar komisyonu tarafından İTÜ’ye hazırlatılan planlara yapılan müdahale ve itirazlar, Odunpazarı Belediyesinin 1/5.000’lik planları ile Küçük Sanayi Çarşısı Kentsel Dönüşüm planlarına yapılan itirazlar, Tepebaşı Belediyesinin Kızılinler Termal Turizm ve seracılık projelerine yapılan itirazlar, Eskişehir’in gelişiminin önünde büyük bir engeldir.”dedi.

Bunun yanında parti içi çalışmalar, kısa süre önce sona eren parti içi seçimler ve bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirmeler yapıldı. Katılanlar toplantının çok verimli olduğunu ve sık sık yapılmasının faydalı olacağını ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim