AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü’nün açıklamaları hakkında basın açıklaması yapan CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, “Eskişehir’e engelsiniz zaten de bari çocuklarımıza giden hizmeti engellemeyin ve gölge olmayın” dedi.
AKP İl Başkanı Dündar Ünlü’nün açıklamalarını şaşkınlıkla takip ettiklerini ifade eden Yörük, “Ünlü’nün açıklamalarını büyük bir algı operasyonun yeni bir hamlesi olarak okuduk. Şaşırdık çünkü devlet ve hizmet anlayışını ‘bizden başka hiç kimse yapamaz’ zihniyetinin bu denli pervasızca dile getirilmesi artık sabırlarımızı zorlar duruma getirdi. Sayın Ünlü diyor ki; ‘Tepebaşı Belediyesi montları getirsin, biz dağıtalım.’ Neden? Tepebaşı Belediyesi, bu devletin, bu ülkenin, kamu idaresinin yasal hükümleri içinde hareket eden bir kamu kurumu değil mi? Neredeyse 300 bin insanın yaşadığı bir ilçenin belediyesi değil mi? AKP zihniyetinin kendisinin yönetmediği tüm belediyelere adeta bir dernek ya da organizasyon gözüyle bakması ne devlet adamlığı ne de hizmet anlayışı ile açıklanabilecek bir durum olmanın da ötesine çıktı” diye konuştu.
Ünlü’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Yörük, “Sayın Ünlü siz hangi kurumun müdürüsünüz ki belediyemizin aldığı montları size verecek ve siz dağıtacaksınız? Bizim anlayışımızda belediyelerimiz bir kamu örgütüdür ve tüm Tepebaşı halkının belediyesidir. Hizmeti de sizlerin yaptığı gibi siyasi ayrışım üzerine yapmaz, bugüne kadar da yapmadı. Okullarımıza ve camilerimize götürdüğü hizmet tüm Tepebaşı halkı tarafından taktire şayandır sizler Milli Eğitimi bile FETÖ’ya teslim etmiştiniz ki hala çocuklarımızın okul kitaplarını bile dağıtamadınız. Şimdi montları bize verin biz dağıtırız diyorsunuz siz bu işi de beceremezsiniz o yüzden bırakın bu işi de ehlileri yapsın. Eskişehir’e engelsiniz zaten de bari çocuklarımıza giden hizmeti engellemeyin ve gölge olmayın” dedi.
“NEDENİ KISKANÇLIK”
Yörük, Ünlü’nün Tepebaşı Belediyesi’nin hizmetlerini kıskandığını söyleyerek, “CHP’li Tepebaşı Belediyesinin bugüne kadar ortaya koyduğu hizmetler kendilerinin hizmet anlayışının çok daha ötesinde her kesimi kucaklayan, ‘bizden-sizden’ ayrımı yapmadan 7’den 77’ye tüm Eskişehirlileri kucaklayan bir hizmet anlayışı içinde olduğu için biz bu bakış açısının altında yatan nedenleri çok iyi anlıyoruz: kıskançlık. AKP’liler hizmet anlayışında CHP’li belediyeler ile CHP ile rekabet edemeyeceğini anladığı an ‘engelleme’ ve ‘bürokratik zorluk çıkarma kozunu’ oynadığı için de bizler buna alışığız. Ama buna Eskişehir’in ve Eskişehirlilerin alışmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.
“14 YILDIR NEREDEYDİNİZ?”
Ünlü’ye “14 yıldır neredeydiniz” diye soran Yörük, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP İl Başkanı hedefledikleri şehri açıklarken birçok maddeyi dile getirmiş. Bunları okuyan da sanır ki 14 yıldır muhalefette olan bir partinin il başkanı konuşuyor. Sayın Ünlü 14 yıldır neredeydiniz 14 yıldır? Temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp aynı konuları gündeme getiriyorsunuz? Eskişehir’e hangi yatırımları yaptınız? Sanayi anlamında hangi yatırımları getirdiniz? Tarım ve hayvancılıkta hangi desteklemeleri ve hibeleri çıkarttınız? Siz bir çevre yolunu bile yaptıramadınız. Bu şehirde ekonomi size rağmen hala ayaktaysa bu bizim belediyelerimizin şehre yaptığı yatırımlardan kaynaklanıyor. Bu şehirde hala insanlar huzur içinde yaşıyorsa bizim belediyelerimiz sayesinde.”
               

 
Editör: TE Bilişim