AK Parti Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Arzu Çiçek, Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanı Musa Karadaş ve Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği (YUDER) Başkanı Nihat Demir’i ziyaret ederek, faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İHH Eskişehir Başkanı Musa Karadaş, şunları söyledi: “Kuruluşumuz Asya’dan Afrika’ya, Avrupa’dan Uzakdoğu’ya dünyanın çok farklı bölgelerinde ve Türkiye coğrafyasında önemli pek çok ihtiyaca cevap vermektedir. Gönüllü olarak yapılan faaliyetlerimizle, mağdur olmuş kişilere veya mülteci konumuna düşmüş ihtiyaç sahiplerine, yetimlere ulaşarak ayni ve nakdi yardımlarla destek olmaya çalışıyoruz. Bu konularla ilgili projelerle sosyal yardım, eğitim, sağlık ve benzeri yardımların yanı sıra insan hakları ihlallerine bağlı olarak ortaya çıkan mağduriyetleri giderme konularında da faaliyet gösteriyoruz.”

ÖĞRENCİLERİN SORUNLARI İÇİN VAR

YUDER Başkanı Nihat Demir de yurt dışından gelen öğrencilerle ilgili olarak bilgi verdi. Demir, şöyle konuştu: “Farklı ülkelerden gelen öğrencilerimizin sorunlarını gidermek ve onlara her konuda yardımcı olmak amacı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Farklı kültürlerin bir araya gelmesi, eğitim ve bilim adına farklı uluslara ait öğrencilerin katkıları Türkiye açısından çok önemli, aynı şekilde Türkiye’den aldıkları eğitimin daha sonra uygulamaya konulması da Türkiye’nin öneminin dünyaya tanıtılmasında önemli bir faktör. Öğrencilerimize destek olmak için üniversitelerimizde uluslararası öğrenci kulüpleri açmak için girişimlerde bulunduk, faaliyetlerimiz ve öğrenci desteklerimiz aralıksız devam etmekte.”

YARDIM ETMEK GELENEĞİMİZ

AK Parti Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Arzu Çiçek ise, her iki derneğin çalışmalarının da hem insani açıdan hem de gelecek kuşakların manevi değerleri yüksek ve kaliteli yetişmeleri açısından oldukça önemli olduğunu belirtti. Milletvekili Aday Adayı Çiçek şunları kaydetti: “Özellikle maddi açıdan mağdur olan halkımıza, mültecilere ve yetimlere yardım eli uzatan tüm kuruluşları yürekten kutluyorum. Yardımsever halkımızın muhtaç insanlara yardım etmesi bizim ecdadımızın bir geleneği, bizim ruhumuzda var. Yine de ekonomik durumu iyi olan gönüllülerimizin mutlaka sizlerle daha fazla temas halinde olması gerekiyor. Yaptığınız tüm çalışmalarda kolaylıklar ve başarılar dilerim.” Prof. Dr. Çiçek, Eğitim Fakültesi öğrencisi Kırgızistanlı Albina ile sohbet etmekten de ayrı bir keyif aldığını ve yüksek lisansa devam etmesini istediğini sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim