CHP PM üyesi Yıldırım Kaya, Eskişehir Örgütü’nü ziyaret etti. CHP Eskişehir İl yöneticileri ile görüş alışverişinde bulunan CHP genel merkez heyeti, Avrupa solunun çağa ayak uyduramamasını hatırlatarak CHP’nin  dünyaya ayak uyduracak ekonomik politik programların ortaya koyacağını ifade ettiler.

CHP Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya, CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Gündüz, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fuat Çetin, Kocaeli Büyükşehir Meclis Üyesi Nihat Değer, CHP Eskişehir İl Başkanlığını ziyaret ettiler. İl Başkanlığı’nda CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan heyet, parti politikalarına ilişkin konularda sohbet ettiler.

CHP’nin program ve öneri konusunda öncü bir parti olmalı

CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar Cumhuriyet Halk Partisi’nin önümüzdeki günlerde izlemesi gereken politikalarına ilişkin düşüncelerini ifadelerini dile getirdi.  “CHP’nin program ve öneri konusunda öncü bir parti olarak ortaya çıkması gerektiğini vurgulayan Özkar, “Bunu eğitimden, sağlığa, sanayiye, tarıma, somut ve detaylı planlanmış bir program ortaya koyarak yapmalıyız.  Mesela eğitimle ilgili şu an bir çürümüşlük var. 17 bin lise yerleştirme sınavlarında birinci çıkıyor. Bu nitelikli bilimsel donanıma sahip insanın yetişmesinin önünün kapanması demektir, hak eden çocukların hakkının yenmesi demektir“dedi.

CHP yeniden inşa edecektir

CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Gündüz CHP’nin yeni soluklu bir programı olmasına ilişkin düşüncelerini 20. Yüzyılların başında altın çağını yaşayan fakat küreselleşme ile beraber gerilemekte olan Avrupa’daki sol politikalara dikkat çekerek “Genel başkanımızın bizden tam olarak istediği şey de buydu. Küreselleşme ve bilişim çağı ile beraber ekonomik yapıdan tutun da eğitime kadar hayatın her alanında çok büyük değişimler yaşadı. Avrupa solunun bugün çok büyük irtifa kaybetmesinin sebebi de bu değişen ve dönüşen dünyaya ayak uyduracak ekonomik politik programlar ortaya koyamamasında yatar. Bizim de hem dünya gelişmelerinden hem de ülkenin mevcut durumundan yola çıkarak yeni döneme yeniçağa uyacak bir program oluşturmaktır. Bunu CHP yapabilir ve yapmalıdır da. Bunu yaparsak önümüzdeki dönemi bütünlüklü olarak CHP yeniden inşa edecektir”  şeklinde konuştu.

Kırsala sadece politik bir programla gittiğinizde sonuç alma şansımız yok

CHP PM üyesi Yıldırım Kaya, kırsalda etkin ve aktif her yerde aynı şekilde uygulanabilir bir program gerekliliği olduğuna dikkati çekerek “Genel başkanımızın bizden talebi de bu yöndeydi. Şu an şehirleri ziyaretimizin temel sebebi de bu aslında. Yerel yönetimlere ilişkin tüzükle bağlayıcı, her yerin kendi koşullarına uygun ama her yerde aynı şekilde uygulanabilir bir program ortaya koymamız lazım. Bununla ilgili de çalışmalarımız başladı. Kırsalla partinin kuramadığı bağı bu yolla kurmaya çalışıyor bu durumun bir fotoğrafını çekmek için dolaşıyoruz. Kırsala sadece politik bir programla gittiğinizde sonuç alma şansımız yok. Oradaki halkın sorunlarına ve yaşamlarına ilişkin yapıcı bir yaklaşımla onlara ulaşmamız gerekiyor, ancak bu şekilde sonuç alınabileceğine inanıyoruz” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Heyet parti politikalarına ilişkin sohbetin ardından programını gerçekleştirmek üzere parti binasından ayrıldı.

Editör: TE Bilişim