Anayasa değişikliğinin, öngörülen değişiklik maddeleri itibariyle, Türkiye için oldukça tehlikeli olduğunu belirten CHP’li milletvekili Cemal Okan Yüksel; “AKP’de Bahçeli de bu tehlikenin farkında. Her iki parti temsilcileri de neyi savunduğunu bilmiyor. Yaptıkları tek şey halkı kin ve nefrete sevketmek ve ayrıştırmak. Hayırcıları terörist olarak nitelemekten de; kendileri gibi düşünmeyenleri OHAL sopası ile linç etmekten de geri durmadılar, durmayacaklar. Çünkü değişikliği savunamıyorlar. Çünkü bunun savunulacak hiçbir yanı yok” dedi.
AKP HALKI GÖZETMİYOR
AKP ve Bahçeli’nin; ‘Dünya bizi kıskanıyor. Türk birliği. Bu topraklara sıkışıp kaldık’ gibi altı boş ve manasız sözlerle, halkın milliyetçi duyguları ile alay ettiğini dile getiren Yüksel; “Ülkemiz bugün hiç olmadığı kadar kötü günler geçiriyorsa bunun tek sorumlusu iktidar partisidir. 15 yıldır ellerinde bulunan iktidar ile ülkenin refahına artı değer katamayanlar, saltanat ile dünyaya hükmedeceğini sanıyor. AKP sistematik olarak yetkisini artırdığı, ülkenin tüm kurumlarına, hemen her köşesine nüfuz ettiği her gün; ülke daha da kötüye gitti. Çünkü devletçilik ile değil; particilik ile yönettiler. Halkı değil; yandaşlarını gözettiler.” diye konuştu.
DEĞİŞİKLİK BİR TEHDİTTİR
“AKP, halktan evet oyu isterken açıkça ülkeyi yönetemediğini itiraf etmiştir” diyen CHP’li milletvekili sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Bu değişikliği istikrar için yapıyoruz diyen AKP Hükumeti, 15 yıldır Türkiyeyi yönetemediğini itiraf etti. Onların derdi istikrar, ülke, refah, barış, özgürlük, çağdaş eğitim değil. Onların derdi; bir kişi devletin, hükumetin, partilerinin, ordunun, yargının, ekonominin başı olsun. Bu yetkiler bizim ülkemizde diktatör değil; despot yaratır. Diktatörle despotun ayrımı ise şudur; diktatörler dünyanın başını belaya sokar, despotlar ise sadece kendi toplumlarının. Anayasa değişikliği Türkiye’ye, bu ülkenin halkına yöneltilmiş bir tehdittir.”

 
Editör: TE Bilişim