Eskişehir Basket Amerikalı yıldızı Josh Duncan da mutlu sona ulaştı. Deneyimli pivot oyuncusu 1 yıl daha Siyah Kırmızılı formayı giyecek.

Geçtiğimiz sezon başında Eskişehir Basket’e büyük umutlarla transfer edilen Josh Duncan sezon boyunca başarılı bir performans sergilemişti. Amerikalı yıldız sözleşmesinin sona ermesinin ardından birçok Türk kulübünden teklifler almıştı. Duncan ile yapılan görüşmelerin ardından Siyah Kırmızılı yönetim Amerikalı oyuncuyu 1 yıl daha kulüpte kalması için ikna etti. Duncan önümüzdeki sezonda Eskişehir Basket forması giyecek.

Yannıer açıkladı

Deneyimli oyuncu ile anlaştıklarını söyleyen Eskişehir Basket Basketbol Şube Sorumlusu Derya Yannıer bu hafta içinde diğer anlaşma sağladıkları ismi resmi olarak duyuracaklarını belirtti. Bu sezon Eskişehir Basket formasıyla 34 karşılaşmaya çıkan Josh Duncan toplam 620 sayı atmayı başardı. Başarılı pivot oyuncusu 18,2 sayı ortalamasıyla oynarken toplam 294 ribaunt aldı ve 61 asist yaptı.

Ender Arslan Telekom’a yakın

Türkiye Basketbol Ligi’nde iddialı bir kadro oluşturmak isteyen Türk Telekom, Darüşşafaka Doğuş'tan Ender Arslan'ın transferinde sona yaklaştı. Trabzonspor'un da talip olduğu Ender Arslan'ın durumunun Pazartesi günü netleşmesi bekleniyor. Bu sezon Darüşşafaka da fazla forma şansı bulamayan Ender sadece 9 karşılaşmada görev yapabildi.

Trabzon’da Markovski dönemi

Trabzonspor Medikal Park, yeni başantrenörü açıkladı. Bordo-Mavililer, takımın başına Zare Markovski'yi getirdiğini duyurdu. Makedonya'nın başkenti Üsküp'te 1960 yılında dünyaya gelen Markovski, Türkiye'de 1998-2000 yıllarında Darüşşafaka'yı çalıştırmıştı. 56 yaşındaki Makedon koç, son olarak Juvecaserta Basket'i çalıştırmıştı.

Yiğitcan TBL2’de

İki sezon önce Eskişehir Basket formasını giyen Yiğitcan Vardal’ın yeni takımı belli oldu. TB2L'ye düşen Muğla Ormanspor, Antalyaspor'dan Yiğtican Vardal ile anlaştı. Kulüpten yapılan bilgilendirmede sözleşmenin 2 yıllık olduğu açıklandı. Yiğitcan yeni sezonda Muğla ekibiyle başarılı bir performans sergilemek istediğini belirtti.

İlk maçta yenildiler

Yunanistan'da başlayan Avrupa 20 Yaş Altı Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye ilk grup maçında Karadağ ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin normal süresi 61-61 berabere biten B Grubu ilk maçında Karadağ uzatmalarda Türkiye’yi  73-69 mağlup etti. Ümit Milli Takımız, grubundaki ikinci maçını bugün İzlanda ile yapacak.

Editör: TE Bilişim