1965 yılında kurulan ve 3 büyüklere kafa tutan ilk Türk takımı olma özelliğini taşına Anadolu'nun efsane kulübü Eskişehirspor küllerinden yeniden doğmak için yoğun çaba gösteriyor. İki dönem transfer yasağı alan Eskişehirspor 9 puan silme cezası ile de karşı karşıya. Kongre sürecinde kayyuma kalma riski ile karşılaşan Eskişehirspor geçtiğimiz hafta zorda olsa yeni yönetimini bulmuştu. Yeni yönetim transfer cezası nedeniyle ilk işi geçen yıl şampiyonluk mücadelesi veren takımı elde tutmanın yollarını aradı. Geç oluşturulan yönetim nedeniyle Boffin, Kamil Ahmet Çörekçi, Kaan Kanak, Murat Uçar gibi oyuncular başka takımlar ile anlaşmaya vardı. Sözleşmeleri bitmesine rağmen vefa örneği göstererek herhangi bir takım ile anlaşmayan Hürriyet, Uğur İnceman,   Bilal Aziz, Aykut Akgün ile sözleşme yenilendi.

Transfer yasağını öğrenen Elazığspor'un Ofoedu transferinden vazgeçmesi üzerine kırmızı siyahlılar eski futbolcusunu renklerine kattı.  

 İkinci aşamada anlaşma sağlayan eski futbolcuları ve anlaştığı takım yönetimi ile irtibata geçen Eskişehirspor Başkanı Sinan Özeçoğlu ilk vefa örneğini  Kaan Kanak ve anlaştığı Yeni Malatya'da yaşadı.

Adil Gevrek ; "Kalpten yapılan hiçbir şey kolay kolay unutulmaz"

Evkur Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, konuyla ilgili İHA’ya sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, “Kulüp olarak anlaştığımız ve sözleşme imzaladığımız Kaan Kanak’ın transferinden vazgeçtik. Bazı taraftarlarımız bize belki tepki gösterebilir ama olaylara her zaman rekabet ya da kazanma hırsı gözüyle bakmamalı. Evet bir transferden vazgeçtik ama bu vazgeçiş bizim şanlı armamıza bir yıldız taktı bence. Kaan’ı transfer ettikten sonra Eskişehir Kulübü’nden birkaç kişiyle görüştüm. Bu köklü camianın mevcut durumunun daha da kötü olmaması için düşüncelerini paylaştılar. Ben de bu düşüncelerine saygı duyduğumu söyledim. Bize rica ettiler, biz de seve seve kabul ettik. Futbolda her zaman kazanırsınız, her zaman transfer yaparsınız. Bunlar yeri geldiğinde unutulur. Ama kalpten yapılan hiçbir şey kolay kolay unutulmaz” dedi.

Bu gelişmelerden sonra Kaan Kanak Eskişehirspor ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Yapılan açıklamada, " Yapmış olduğu fedakarlık ve özveri için başta kendisine, daha sonra Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü'ne teşekkür eder, Eskişehirspor forması altında başarılar dileriz" denildi.

Murat Diri: Antalyaspor ve Trabzonspor'dan da aynı duruşu bekliyoruz

Eskişehirspor taraftarı, şimdi aynı özveri ve vefa örneğini Antalyaspor ile anlaşan kaleci Boffin, Trabzonspor ile anlaşan Kamil Ahmet Çörekçi, Altınordu ile anlaşan Murat Uçar he henüz anlaşma sağlamayan Semih Şentürk içinde   bekliyor.

Taraftarlar birliği Başkanı Murat Diri yaptığı açıklamada Trabzonspor ve Antalyaspor'da da aynı duruşu beklediklerini kaydetti. Diri, "Eskişehirsporumuzun içinde bulunduğu kötü durumu tüm herkes biliyor.
Öncelikle Eskişehirspor'un transfer yasağından dolayı Ofoedu ile sözleşme imzalamaktan vazgeçen ve Eskişehirspor'la anlaşması sırasında araya girmeyen Elazığspor'a çok teşekkür ederiz.
Akabinde Kaan Kanak ile anlaşmasına rağmen Eskişehirspor için sözleşmesini fesheden Malatyaspor'a çok teşekkür ederiz.
 
Murat Uçar için Altınordu ile görüşmeler devam ediyor.
Ayrıca Trabzonspor'a giden oyuncumuz Kamil Ahmet ve Antalyaspor'a giden Boffin içinde aynı girişimlerde bulunulmalı.  Bugün Elazığ ve Malatya'nın gösterdiği duruşu Türk futbolunun büyük 2 kulübünden de bekliyoruz. Sözleşmeler imzalandı ancak şu an geri dönülebilir. Bu iki Anadolu kulübünün bugün Eskişehirspor için bu fedakarlığı yapması arada oluşan bütün buzları eritecek belki de yeni arkadaşlıkların kurulmasına vesile olacaktır.
Buradan bütün Eskişehirspor taraftarına sesleniyorum. Artık olumsuz söylemleri bırakı.   Bizler üzerimize düşeni yaparak bu topçularımızı geri çağıralım ve gelenleri de bizlere yakışır bir şekilde kucaklayalım."dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim